Flere dræbt under bombeangreb i storby

Op mod ti eksplosioner har ramt Jakarta. Politiet mener, at det er IS-relateret, skriver The Guardian. Den danske ambassade opfordrer danskere i Jakarta til at holde sig fra offentlige pladser.

Udgivet Opdateret

Adskillige mennesker meldes dræbt i Indonesiens hovedstad, Jakarta, efter at en række eksplosioner har ramt byen.

Det skriver en række internationale medier.

Ifølge blandt andet Reuters, BBC og The Guardian er der tale om seks eksplosioner.

Ifølge The Guardians oplysninger lyder de seneste meldinger på yderligere tre eksplosioner, så op mod ti eksplosioner kan have ramt Jakarta.

Ambassade: Hold jer fra åbne pladser

Terrorangrebene har fået udenrigsministeriet til at udsende en advarsel til danskere i Jakarta.

– Alle danskere opfordres til at udvise agtpågivenhed og holde sig fra offentlige pladser pga mulige terroranslag i Jakarta!, skriver Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Jakarta på sin hjemmeside.

Eksplosionerne er tilsyneladende sket nær et indkøbscenter i byen og nær et FN-kontor.

Oplysningen om de tre yderligere eksplosioner kommer fra det amerikanske nyhedsbureau AP. De skulle have ramt et nabolag, hvor den tyrkiske og pakistanske ambassade ligger.

En korrespondent for ABC Australien skriver ifølge The Guardian på Twitter, at det lokale politi oplyser, at angrebet har forbindelse til Islamisk Stat (IS).

I december truede den militante bevægelse Indonesien og opfordrede sine krigere til at have Indonesien “i kikkerten”.

– Vi har tidligere modtaget trusler fra Islamisk Stat, om at Indonesien vil være i fokus, siger polititalsmand Anton Charliyan til journalister ifølge Reuters.

Talsmanden understreger dog, at man endnu ikke ved, hvem der står bag angrebet.

Mindst seks personer er ifølge lokale medier blevet dræbt. Der skulle ifølge Reuters’ oplysninger være tale om tre politifolk og tre civile.

Skududveksling

Betjente og ukendte gerningsmænd skyder ifølge vidner mod hinanden ved en Starbucks-kaffebar, hvor en af eksplosionerne fandt sted, og sikkerhedsstyrker senere rykkede ind.

– Starbucks-caféens vinduer er blæst ud. Jeg kan se tre døde mennesker på gaden. Der har været en pause i skyderiet, men en person er oppe på bygningens tag, og politiet sigter på ham med deres våben, fortæller Reuters-fotografen.

Ifølge Reuters oplyser politiet i byen til Metro TV, at mellem 10 og 14 bevæbnede mænd er i skudkamp med betjente.

Lokale medier skriver, at eksplosionerne skyldes bomber. Mindst én af dem menes at være en selvmordsbombe, skriver AFP.

“Vi må ikke lade terrorister vinde”

Joko Widodo, den indonesiske præsident har i en pressekonference på direkte TV fortalt, at situationen nu er under kontrol.

– Nationen og dets folk bør ikke være bange for – og tabe til – sådanne terroraktioner, siger han ifølge Associated Press.

Powered by Labrador CMS