Flittig pyroman kan stå bag serie af brande

Udgivet Opdateret

Politiet er ved at undersøge, om der er forbindelse mellem serie af påsatte brande de sidste to weekender

Sidste weekend måtte seks personer fra Nørresundby på hospitalet, efter en brand var blevet påsat i en af Aalborg-bydelens opgange.

Lørdag aften var den gal igen. Fire steder i Vestbyen i Aalborg blev der påsat brande, og denne gang gik det ud over to containere, en kælder og paller lastet med pap. Ingen personer kom til skade i forbindelse med brandene.

Politiet undersøger nu, om der er en forbindelse mellem brandene og dermed en pyroman løs i Aalborg.

– Den samme tanke har strejfet os. Vi kan ikke udelukke det, men på den anden side kan vi heller ikke konstatere, at der er en forbindelse. Den nærmere efterforskning må vise, om der er en sammenhæng mellem episoderne, siger vagtchef Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi.

Sidste weekend var det en boligopgang i Nørresundby samt en parkeret bil, det gik ud over. I opgangen blev der tændt ild til nogle dæk, der fyldte etagerne med kulsort røg.

– Folk i stuen hoppede ud ad vinduerne, og andre blev hentet ud gennem deres vinduer med stigevogne. Der var ikke rigtig røg i vores lejligheder, og der var ikke ild i opgangen, men folk kunne ikke selv komme ud på grund al røgen, sagde Hans Bjerre, en af opgangens beboere.

De fire seneste tilfælde af påsatte brande fandt sted i Aalborg Vestby. I Ryesgade og Schleppegrellesgade blev der antændt containere, i en kælder i Herluf Trolles Gade blev der sat ild til nogle kabler og i Dannebrogsgade havde flammerne fat i nogle paller med pap.

Politiet efterlyser vidner, der har set noget mistænkeligt. I den forbindelse vil politiet gerne tale med personer, der omkring klokken 22 lørdag aften tankede på OK-tankanlægget ved Kvickly på hjørnet af Dannebrogsgade og Strandvejen i Aalborg. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Powered by Labrador CMS