Fødevarestyrelsen advarer: Listeria fundet i rullepølser fra denne slagter

Vester Hæsinge Slagterforretning på Fyn trækker to forskellige rullepølser tilbage efter fund af listeria.

De to rullepølseprodukter med listeria, der nu trækkes tilbage fra fynsk slagter, kan ses på næste billede
De to rullepølseprodukter med listeria, der nu trækkes tilbage fra fynsk slagter, kan ses på næste billede
Udgivet Opdateret

Vester Hæsinge Slagterforretning ApS tilbagekalder kogt alm. rullepølse samt kogt Portehaus rullepølse, da der er påvist listeria i prøver fra produkterne. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Rullepølserne, der er solgt i Vester Hæsinge Slagterforretning ApS, Birkevej 37, 5672 Broby samt Fynske Specialiteter Ringe, Jernbanegade 21, 5750 Ringe, har følgende specifikationer:

Kogt alm. rullepølse vacuumpakket og Kogt Porterhaus rullepølse vacuumpakket, Pakkedato: 27-09-2016, Mindst holdbar til dato: 26-12-2016.

Ingen kommentarer

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar til fundet af listeria i de to partier rullepølse, men det har ikke været muligt:

– Lige nu har jeg ingen kommentarer til det. Fødevarestyrelsen er netop trådt ind ad døren og jeg sidder i møde med dem lige nu, siger indehaver af Vester Hæsinge slagterforretning, Stefan Jensen til Newsbreak.dk.

Ifølge Fødevarestyrelsen kan man risikere at få infektion med listeriabakterier, hvis man spiser rullepølserne. Symptomerne er blandt andet influenzalignende symptomer, feber, hovedpine og eventuelt mavetarm-problemer. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

Hvor findes listeria, og i hvilke fødevarer?

Listeria er en miljøbakterie og findes naturligt i jord, på planter, i spildevand og i tarmen hos dyr og mennesker. Listeria kan også gemme sig i produktionsmiljøer på fødevarevirksomheder, hvor de kan etablere sig som “husinfektioner”, som kan være svære at komme af med for virksomheden.

Der kan derfor være listeria i fødevarer, især i rå fødevarer som råt kød, rå mælk, rå fisk og rå grøntsager. Listeria kan også være i varmebehandlede fødevarer, som er blevet forurenet med bakterien efter varmebehandling.

De fødevarer, som i Danmark forbindes med den største risiko for listeria er:

* Kødpålæg (eksempelvis rullepølse).
* Koldrøget fisk (eksempelvis koldrøget hellefisk og koldrøget laks) og gravad fisk (eksempelvis gravad laks).
* Færdigretter med lang holdbarhed (eksempelvis færdigretter fra madudbringningsordninger, der ikke er varmet ordentligt op, inden de bliver spist).
* Bløde råmælksoste samt rå mælk (upasteuriseret).

Det er fødevarer som har givet sygdom i Danmark eller i udlandet.

Kilde:Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt rullepølserne, til at levere dem tilbage, hvor de er købt eller smide dem ud.

Powered by Labrador CMS