Folk er gået helt amok på hende

Efter sit nederlag på Tenerife modtog Clara Tauson bunker af had i indbakken, afslører hun selv på Instagram

Det er en del af spillet, at man både vinder og taber i Tennis. Her ses Clara Tauson sige tak for kampen til Ashleigh Barty, efter at den danske tennisspiller røg ud af U.S. Open.
Det er en del af spillet, at man både vinder og taber i Tennis. Her ses Clara Tauson sige tak for kampen til Ashleigh Barty, efter at den danske tennisspiller røg ud af U.S. Open.
Udgivet Opdateret

Humøret var ikke i top hos Clara Tauson efter torsdagens nederlag til Saisai Zheng, og det blev ikke bedre, da hun efterfølgende hev telefonen frem fra tasken.

Hun blev således mødt af et hav af notifikationer om rasende beskeder på det sociale fotomedie Instagram.

Det deler hun selv på sin Instagram-profil.

- Virkeligheden efter at have tabt en kamp på tre timer, skriver Clara Tauson, mens hun på skærmen ruller ned over beskeder, der rummer blandt andet dødstrusler.

"Dø"

For anden gang på tre dage havde Clara Tauson været ude i en maratondyst i WTA 250-turneringen på Tenerife, og i modsætning til tirsdag endte det torsdag med nederlag.

Det blev tilsyneladende for meget for nogle mennesker, der af den ene eller anden årsag følger det 18-årige danske tennistalent.

"Dø", "Gå om bord på et fly, der styrter ned" og lignende var blandt udgydelserne, Clara Tauson måtte stå model til.

Flere beskylder hende desuden for matchfixing, ligesom hendes fysiske forfatning og udseende får beskeder med på vejen.

Glad for fans

Clara Tauson glædede sig i en efterfølgende story over, at danske fans havde fundet vej til kampen på den spanske ferieø, men hadbeskederne efterlader formentlig det største indtryk.

Det er ikke noget nyt fænomen at sportsstjerner må stå model til rasende tastaturkrigere.

Under OL i Tokyo i sommer fortalte blandt andre badmintonspillerne Anders Antonsen, Mia Blichfeldt samt håndboldspilleren Mikkel Hansen om, at de får spandevis af hadbeskeder.

Ikke et særsyn

Clara Tausons oplevelse med modbydelige beskeder er ikke enestående i sportsverdenen. 

TV2 Sport har tidligere sat fokus på problemet, hvor de blandt andet talte med Emil Reif og Peter Rasmussen, bedre kendt som Magisk og Dupreeh. 

De to spiller for det danske Counter-Strike-hold Astralis, og de har begge oplevet at møde folkets vrede efter en kamp. 

Peter Rasmussen fortæller, at det værste, han har modtaget, er deciderede dødstrusler mod ham eller hans familie.

"Når de sender en besked til mig eller andre, kan de godt glemme, at modtageren faktisk er et andet menneske. De tænker nok bare, at jeg er et alias, men de glemmer så bare, at der sidder en person bag det alias," siger Peter Rasmussen. 

Powered by Labrador CMS