Forår: Så skal havemøblerne frem

Sådan må det gerne se ud i haven. Foto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

En gammel huskeregel når vi overgår til sommertid: Vi sætter havemøblerne frem, og det samme skal uret

Når solen titter frem, kribler det i de fleste for at komme ud og nyde solen. Vi vil ud i haven, på terrassen og få varmen i kroppen efter en lang vinter. Men hvordan ser det lige ud med havemøblerne? De skal gerne have en kærlig hånd, så de er klar til de lyse aftenener på terrassen. Er dine havemøbler af træ, kræver de ekstra pleje.

Træ-havemøbler kræver vedligeholdelse og efterbehandling for at blive ved med at være pæne i mange år. Solens stråler påvirker træet, og vind og regn kan ødelægge det og give dine møbler et gråt udseende. Men hvis du behandler dine træ-havemøbler med olie, kan du forlænge møblernes levetid og holdbarhed markant.

JYSK giver her et par gode råd til, hvordan dine træ-havemøbler skal behandles, så de kan holde sig flotte i mange år.

Afrensning:

Inden du oliebehandler dine havemøbler bør alle overflader gøres omhyggeligt rene med trærens. Brug en stiv børste eller en højtryksrenser, dermed undgåes mug og svampeangreb, der kan være med til at misfarve og beskadige møblerne. Inden du giver møblerne olie, skal de være helt tørre.

Oliebehandling:

Efter afrensning skal dine træhavemøbler oliebehandles. Det er vigtigt, at træet er helt tørt, inden du oliebehandler det. Du skal bruge en olie, der er specielt velegnet til hårdttræ.

Powered by Labrador CMS