Forfærdelig mandag: Så vildt bliver vejret resten af ugen

Mandag markerer starten på en ny uge - og ligeså koldt og modbydelig mandag er - lige så vild og ustadig bliver resten af ugen.

Udgivet Opdateret

Der er dage, hvor man aldrig er i tvivl om, at det er efterår – og kigger man på vejret den 29. oktober 2018, så er det én af de dage.

Newsbreak.dk har tidligere på morgenen skrevet om, hvordan DMI advarede om regn, slud og frostglatteveje. Det var særligt noget, som trafikanterne skulle være opmærksom på, da Midt- og Vestjyllands Politi advarede mod færdselsulykker.

Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, tøvede heller ikke med at kalde dagen for modbydelig.

– Der vil være megen lokal regn, men også sludbyger flere steder i landet. Og vejret er bare meget som efterårsvejret plejer at være, siger Henning Gisselø til Newsbreak.dk.

Regnen vil være konstant

Men foruden det morgenglatte vejr og den råkolde mandag, så kunne man se frem til en del regn i løbet af mandag. Og regnen den vil fortsætte natten over – men tirsdag vil være ugens højdepunkt. Der er nemlig udsigt til en lækker solskinsdag, modsat vejret den 29. oktober 2018, hvor alt bare føles koldt – og vækker associationer til tæpper, TV-serier på sofaen og uanede mængder varmt at drikke for at holde sig ovenpå.

– Vi får regn i nat, men så klarer det fint op især mod øst. Østpå bliver det solskin, hvor det bliver rigtig varmt. Det kan blive helt op til 17-18 grader, så det er meget varmt for årstiden, siger Henning Gisselø.

Tirsdag vil uden tvivl være en solskinsdag, som man kan tale længe om. Det er nemlig helt uhørt, at det skal være så varmt i slutningen af oktober.

– Det er ikke tit, at vi kommer til at have det så varmt, så sent på året, forklarer Henning Gisselø.

Tilbage til et koldere vejr

Onsdag vil byde på regn og byger, mens vejret igen nærmer sig en mere normal temperatur omking de 10 til 12 grader. Og denne normalisering vil generelt gælde for hele ugen, hvor temperaturen er mellem 10 og 13 grader.

– Resten af ugen bliver en blanding af både skyer og sol. Hvor vejret er rigtig godt får årstiden. Det er en god blanding, men det er ikke så råkolde dage, som der i dag, mandag, siger Henning Gisselø.

Fredag og lørdag vil man opleve, at blæsten tager til – da denne bliver let til frisk, mens der vil kysterne vil være hård vind. Der er ingen udsigt til mere nattefrost, da temperaturen om natten ikke vil nå under frysepunktet i resten af ugen.

Powered by Labrador CMS