Forskning: Børn påvirker parforholdet negativt

Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det er hårdt for parforholdet, når der kommer børn ind i billedet. De påvirker forholdet negativt, lyder det i en af delkonklusionerne i en ny rapport fra Rockwool Fonden, skriver dr.dk.

I rapporten »Velstand og velfærd – hvor rige og tilfredse er danskerne« har eksperter set nærmere på sammenhængen mellem befolkningens økonomiske velstand og tilfredsheden med livet efter forskellige parametre.

»Det, der er interessant, er, når man kigger på tilfredsheden med parforholdet som sådan, så er den faktisk mindre, når man har børn i forhold til før,« siger seniorforsker Jens Bonke til dr.dk.

Resultatet kommer måske ikke bag på landets børnefamilier, der den seneste tid har fyldt en del i mediebilledet med opråb om, at det er svært at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen.

Det overrasker heller ikke Lea Trillingsgaard, der er postdoc på Aarhus Universitet og har forsket i parforhold og familiedannelse. Hun pointerer, at når et par får børn, bliver de ressourcer, som før blev brugt på forholdet, investeret i børnene og en masse andre tidskrævende opgaver som forældre.

Ser man på danskernes velfærd i livet generelt, er børn dog ikke en negativ investering. Og når børnene flytter hjemmefra, er der en stigende tilfredshed med parforholdet.

Powered by Labrador CMS