Forsøgte at skyde: Paludan stoppet

Fundet af en håndgranat og en person, der forsøgte at skyde op i luften, var årsagen til demonstrationsforbud.

Udgivet Opdateret

Skydevåben og fundet af en håndgranat er årsag til demonstrationsforbud i en uge for Stram Kurs og Rasmus Paludan i Københavns politikreds, siger Københavns Politi tirsdag aften på et pressemøde.

Chefpolitiinspektør Jørgen Skov fortalte, at man havde vægtet ytringsfriheden højt, men har måttet tænke på sikkerheden.

– Situationen har ændret sig og er eskaleret. Vi synes ikke længere, at et kortvarigt forbud var nok til at sikre den offentlige fred.

– Med sikkerhedssituationens eskalering taler vi om den håndgranat, der her til formiddag blev fundet på Blågårds Plads.

– Derudover har vi anholdt en person, der har forsøgt at skyde op i luften med et skydevåben, siger Jørgen Skov.

Chefpolitiinspektøren siger yderligere, at politiet er ganske sikre på, at der er en relation mellem fundet af håndgranaten og den varslede demonstration fra Stram Kurs og Rasmus Paludan.

Optøjer

I de seneste dage har Rasmus Paludan, hvis politik blandt andet går ud på at internere alle muslimer, forsøgt at afholde demonstrationer med det formål at brænde eller på andre måder ødelægge koraner. Det har udløst optøjer på blandt andet Nørrebro.

– Vi har fokus på, at Stram Kurs har forsamlings- og ytringsfrihed. Og det har vejet tungt i vores beslutning.

– Men vi har lagt vægt på, at Stram Kurs tidligere har haft mulighed for at udføre demonstrationer. Derfor mener vi ikke, at deres ytringsfrihed er krænket væsentligt, siger Jørgen Skov.

Powered by Labrador CMS