Frankrig tæver Tyskland

Braget mellem Frankrig og Tyskland i gruppe F endte med 1-0-sejr til Frankrig efter et tidligt tysk selvmål.

Franske spillere fejrer deres mål. Foto: Matthias Hangst/AFP/Ritzau Scanpix

Alle 24 lande har nu været på banen ved EM i fodbold, og det bedste blev på papiret gemt til sidst, da Frankrig og Tyskland tirsdag aften stødte sammen på Allianz Arena i München.

Braget mellem de to fodboldstormagter levede bestemt også op til forventningerne om et dramatisk opgør.

I en intens duel var det de franske verdensmestre, der trak det længste strå og vandt fortjent 1-0 på en gevaldig bommert af Mats Hummels efter 20 minutter.

Dortmund-stopperen forsøgte at cleare et indlæg fra venstre side, der var henvendt til Kylian Mbappé. Men i stedet fik Hummels sparket bolden i eget net til et dumt selvmål.

Nedlagde stjerne

Tyskland havde svært ved at komme frem til de helt store chancer for at udligne, mens franskmændene blot lurede på kontramuligheder.

13 minutter før tid kom sådan en mulighed, da Kylian Mbappé blev sendt af sted med en lang stikning.

Han overspurtede fuldstændig Mats Hummels, der i stedet nedlagde stjerneangriberen i feltet.

Men dommerens fløjte forblev tavs, og heller ikke VAR meldte sig på banen, selv om det i langsom gengivelse lignede et fransk straffespark.

Mere blev det ikke til i det længe imødesete opgør, hvor Frankrig fik en perfekt start på EM-slutrunden.