Gør hvad der bliver sagt

Myndighederne bliver nødt til at give klare corona-meldinger, hvis borgerne skal følge trop, skriver Newsbreak.dk's chefredaktør Claus Jessen i denne leder

Der er stor forvirring omkring corona-stikkene. Det duer ikke.
Der er stor forvirring omkring corona-stikkene. Det duer ikke.
Udgivet Opdateret

Hvis vi skal komme fornuftigt gennem endnu en corona-krise i dette land, så er det hamrende nødvendigt, at myndigheder og politikere melder klart ud, hvad vi som borgere skal gøre og hvornår vi skal gøre det.

Ellers vokser de i forvejen let antændelige frustrationer, og tilliden til de ansvarlige begynder at smuldre.

Lige nu får vi hver dag at vide, at vi skal lade os vaccinere hurtigst muligt. Ikke mindst det tredje booster-stik er meget vigtigt. Det kan simpelthen ikke gå hurtigt nok.

Derfor har både statsminister Mette Frederiksen og Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm gang på gang pointeret, at vi skal have det tredje stik senest fem måneder og 14 dage regnet fra det tidspunkt, hvor vi fik det andet stik.

Der er ligefrem ledige tider til at blive vaccineret. Udnyt dem, har Brostrøm bekendtgjort.

Men sandheden er jo, at masser af borgere for længst skulle være inviteret. De er blot ikke blevet det endnu.

Når de ringer til Corona Hotline, så får de at vide, at de først får en indkaldelse efter seks måneder.

Sådan kan man ikke behandle netop de folk, som forsøger at optræde ansvarsbevidst og gøre lige præcis, hvad de får besked på.

Danskerne er ved at blive delt i to hovedgrupper: De som følger myndighedernes anvisninger og tænker på almenvældet - og dem som blæser på det hele og gør lige som det passer dem.

Til den sidstnævnte gruppe hører dem, som ikke vil lade sig vaccinere, og som allerede nu procentuelt beslaglægger langt den største del af pladserne på intensivafdelingerne. De er oven i købet mere syge og indlagt i længere tid end de vaccinerede.

Det er også dem, som hovedløst kaster sig ud i drabelige fester og store sammenkomster dagen før nattelivet igen lukker ned.  Som om smitterisikoen er mindre, inden forbuddet træder i kraft.

Spændingerne mellem de to grupper af danskere vokser i disse uger. Og det i en tid, hvor vi netop bør stå sammen om at løse problemerne i det omfang, vi overhovedet kan.

Den eneste vej ud af balladen - som nemt kan ende i noget grumt - er ved lynhurtigt at få bragt det daglige smittetal ned.

Det sker kun ved, at myndighederne kommunikerer klart og tydeligt så de borgere, der bakker op om vaccinerne også får den service, de er blevet stillet i udsigt.

Ellers kan positive medspillere hurtigt blive forvandlet til negative modspillere.

Sidstnævnte er der alt for mange af i forvejen.

Powered by Labrador CMS