Har du en Iphone? Så er der dårligt nyt

Fra årsskiftet stiger prisen på at få udskiftet batteriet i din Iphone markant, oplyser Apple selv.

Udgivet Opdateret

Der er dårligt nyt til alle Iphone-ejere, der kniber med at få strømmen til at holde helt så godt som lovet. For til nytår stiger priserne på at at udskifte batteri på Iphone.

Det skriver teknologimediet The Verge. I år kører Apple nemlig et ‘slagtilbud’ , hvor man kan få udskiftet batteriet for kun 229 kroner i Danmark Danmark.

Men den pris stiger til nytår – og den stiger markant. Har man en Iphone XS, XS Max, XR eller X stiger prisen til 549 kroner.

Har man en Iphone 8, 8 Plus, 7, 7 Plus, 6S, 6S Plus, 6, 6 Plus eller SE kan man nøjes med at punge ud med 379 kroner.

Og de allermest uheldige er dem, der har en helt anden model end de ovennævnte – her kommer det til at koste intet mindre end 629 kroner, at få udskiftet sit batteri hos Apple.

Og, nå ja, så kommer der også lige et forsendelsesgebyr på 93,75 kroner oveni. Tallene kommer fra Apple Support.

Der er dog også ting, man selv kan gøre, hvis man vil undgå at skulle udskifte batteri på Iphone. I galleriet ovenfor artiklen kan du finde tips til, hvordan batteriet kan holde længere.

Derfor er det billigere at udskifte batteri på Iphone i år

Grunden til, at det i år er ‘billigere’ at få skiftet sit batteri er ikke bare fordi, Apple vil være venlige ved folk.

Det er sket, fordi Apple sidste år indrømmede, at de med vilje gjorde folks telefoner langsommere efter en opdatering.

Det fortalte de til The Verge, og gik derfor med til at udskifte batteri på Iphone billigere, end det ellers ville være:

– Vores mål er at levere den bedste oplevelse for kunderne. Det gælder både i forhold til overordnet ydeevne og i forhold til at forlænge deres enheders levetid, skrev Apple i sit svar til The Verge.

Apple forklarer, at lithium-batterier med tiden bliver dårligere til at levere strøm til, når telefonens ydeevne er under kraftig belastning. Problemet kan resultere i, at telefonen pludselig slukker. Det er blandt andet for at forhindre dette, at Apple med sine opdateringer får gamle Iphone-modeller til at undgå at svinge for meget i ydeevne, når batteriet svækkes. Det betyder, at den maksimale ydeevne falder. Apple har lanceret funktionen på modellerne Iphone 6, Iphone 6s and Iphone SE

Powered by Labrador CMS