Heidi blev dræbt i 2012 – nu genoptages efterforskningen

I 2012 blev Heidi Abildskov dræbt. Politiet har nye spor - og TV 2 har været med på efterforskningens sidelinje.

Udgivet Opdateret

Et drab i Virum på Heidi Abildskov, der blev begået i 16. november 2012, er nu blevet genoptaget.

TV 2 har fulgt den nye efterforskning – og den kan du følge i programmet Station 2: Tæt på – drabsefterforskningen, der sendes i aften klokken 21.35.

Et drab i Virum på 41-årige Heidi Abildskov har nu igen fået stor bevågenhed.

I februar 2018 udsendte Nordsjællands Politi en pressemeddelelse, hvori den beskrev, hvordan nye metoder nu kunne tages i brug i jagten på gerningsmanden.

En nyudviklet DNA-test nu har påvist nye detaljer om gerningsmanden, fremgik det af den.

Drab i Virum begået af asiat

Blandt andet blev det offentliggjort, at der med sikkerhed er tale om en mand af asiatisk afstamning, der på gerningstidspunktet var påvirket af ikke mindre end kokain, amfetamin og ketamin – på en og samme tid.

– Vi håber, at de nye oplysninger kan foranledige til nye tip i den efterhånden gamle sag, forklarede Henrik Gunst, der leder Nordsjællands Politis efterforskning af sagen, til Newsbreak.dk, da de nye oplysninger kom frem.

Nu sker det

Der er tale om en yderst spektakulær sag, for – som Henrik Gunst dengang sagde – så har politiet allerede alle stumperne og stykkerne. Det eneste, der faktisk mangler, er gerningsmanden selv. Politiet er i besiddelse af DNA, fingeraftryk, en rørtang, mandens tøj og nu altså også en profil på manden.

“I forbindelse med drabet har gerningsmanden pådraget sig en skade indvendigt i formentligt højre hånd, og han har blødt kraftigt. Skaden kan have været behandlingskrævende og hånden har formentligt været bandageret eller plastret i dagene efter drabet”, oplyste politiet i februar 2018.

Denne rørtang blev efterladt på gerningsstedet. Foto: Politiet.
Denne rørtang blev efterladt på gerningsstedet. Foto: Politiet.

I TV 2s foromtale står der, at der blev fundet mange af beskidte håndklæder, et iturevet badeforhæng og en masse finger- og skoaftryk.

Alt blev efterladt i eller omkring gerningsstedet tilbage i 2012, og det er jo endog ganske vigtig viden, når og såfremt den eftersøgte morder bliver fundet.

Morderen var angiveligt iført dette tøj. Jakken er af mærket Buddy, bukserne af mærket Leopard. Foto: Politiet.
Morderen var angiveligt iført dette tøj. Jakken er af mærket Buddy, bukserne af mærket Leopard. Foto: Politiet.

– Vi har fået nogle henvendelser på baggrund af de nye oplysninger. Dem er vi i gang med at undersøge. Der er dog ikke nogle af dem, der gør, at vi er klar til at tage af sted og anholde manden. Vi har fået en mulighed for at samle nogle nye oplysninger, og den mulighed jagter vi selvfølgelig, sagde Gunst til Newsbreak.dk.

– Helt generelt tror vi på, at det er nu, vi finder ham. Alle vil gerne klare den her sag, der har redet os som en mare, sagde Henrik Gunst nogle dage efter spredningen af de nye oplysninger.

Vidner søges

Nordsjællands Politi søger fortsat vidner, der har kendskab til personer af asiatisk afstamning, der i november 2012 gik i tøj som det nævnte. Det betegnes af politiet som “genbrugstøj” eller “klunsertøj”.

Også vidner, der har kendskab til personer af asiatisk afstamning, der færdes i narkomiljøet i Storkøbenhavn og resten af Danmark, søges – såvel som vidner, der kender til personer af asiatisk afstamning, der – omkring gerningstidspunktet – har pådraget sig en skade i formentlig højre hånd.

– Helt generelt tror vi på, at det er nu, vi finder ham. Alle vil gerne klare den her sag, der har redet os som en mare, sagde Henrik Gunst nogle dage efter spredningen af de nye oplysninger.

Nyt liv i efterforskningen

Det drab i Virum på Heidi Abildskov, der dengang var meget omtalt i medierne, får nu – med aftenens program – nyt liv. Og det drab i Virum kommer nu måske endelig tættere på en opklaring.

Hvis man har kendskab til den rørtang, der blev efterladt på gerningsstedet, bedes man også kontakte politiet. Vidner skal kontakte politiet på telefonnummer 114.

Powered by Labrador CMS