Helt ny lov på danske veje: Fra i dag må disse biler køre hurtigere

Hastighedsgrænsen for campingbiler sættes op til 100 kilometer i timen på motorveje og 80 på andre veje.

Udgivet Opdateret

Hvis du er en af de danskere, der pakker tasken og kører i campingbil mod varmere himmelstrøg, er der godt nyt:

Torsdag hæves hastighedsgrænsen for campingbiler med en vægt mellem 3500 og 7000 kg til 100 kilometer i timen på motorveje og 80 på andre veje. De såkaldte autocamperes hastighedsgrænse kommer således til at følge bussernes.

Det er til gavn for både trafiksikkerhed og campister, mener Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

– Hastighedsforskelle på køretøjer giver anledning til flere og lange overhalinger, hvilket kan skabe farlige situationer. Derfor bør hastighedsgrænserne være så ens som muligt for køretøjstyper, der teknisk set er ensartede. Det giver enkle og fornuftige regler, som giver mere mening for trafikanterne at overholde, forklarer han i en pressemeddelelse.

Træder i kraft nu

Tidligere måtte campingbiler køre 80 kilometer i timen på motorveje og 70 på andre veje.

For busser forenkles den såkaldte Tempo 100-ordning, hvor man kan søge om at få lov til at køre 100 kilometer i timen, ligeledes. Godkendelsesprocessen bliver forenklet, mens udgifterne til Tempo 100-mærket vil bortfalde.

Det betyder, at busser, der er registreret den 8. december 2007 eller senere, kan indregistreres til Tempo 100-kørsel på motorveje uden synsprocedure, hvis bussen er EU-typegodkendt og ikke er indrettet med ståpladser, står det i meddelelsen.

Lovændringen blevet vedtaget i sommer af regeringen og Dansk Folkeparti med ikrafttræden fra 15. marts.

Powered by Labrador CMS