Her er politiets nyeste våben: Vejer 3000 kilo

Kampen mod kriminalitet intensiveres med "en lille ny".

I den nye politistation er der mulighed for at gennemføre politiarbejde. Her vises den frem for justitsministeren. Foto: Henning Bagger/Scanpix
I den nye politistation er der mulighed for at gennemføre politiarbejde. Her vises den frem for justitsministeren. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er den første af sin slags, der for nylig blev indviet af justitsminister Søren Pape Poulsen.

Midt- og Vestjyllands Politi har nemlig i et forsøg på at forøge den tryghedsskabende og kriminalitetsforebyggende indsats fået en “lille ny”, som politikredsen kalder den i en pressemeddelelse. Der er ganske enkelt tale om en splinterny mobil politistation.

“En lille ny” er ikke helt ramt rigtigt, selv om politiet kalder den det, for rent faktisk er vognen mere end syv meter lang, 2,5 meter bred og 3000 kilogram tung. Men sammenlignet med en politistation i beton og mursten, er den naturligvis lille.

– Med den her mobile politistation har vi endnu bedre mulighed for at vise borgerne, at vi er et tilgængeligt og nærværende politi. Simpelthen fordi vi kan køre derhen, hvor borgerne har mest brug for os. Samtidigt kan vi få udbredt flere af vores præventive budskaber, når vi mødes direkte med borgerne, siger politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard.

Kaffe på kanden

Borgere kan især se frem til at møde politiet i den mobile station ved større arrangementer som sportsbegivenheder, festivaler, koncerter og markeder. Her vil den fungere som en slags nærstation, hvor borgere kan henvende sig med anmeldelser, spørgsmål eller information af relevans for politiet. Vognen kommer også ud at trille i hele politikredsen svært bevæbnet med gode råd om alt fra indbrudssikring og færdselssikkerhed til tricktyveri og IT-kriminalitet.

Den mobile politistation vil desuden i mindre omfang blive brugt ved efterforskningsopgaver, hvor politiet har brug for en særligt tæt kontakt til et lokalområde, eller ved alvorlige hændelser, hvor politiets tilstedeværelse kan medvirke til at skabe tryghed blandt de nærmeste borgere.

Den mobile politistation er den første af sin slags i landet. Den er specielt indrettet til politiets møde med borgerne. Den har blandt andet et mødebord, hvor borgere kan få en uformel snak med politiet, en arbejdsstation, hvor borgere kan afgive forklaring til politiet, en informationsskærm med oplysninger fra politiet til borgerne – og sågar en kaffemaskine, så både politiet og borgerne kan få smurt stemmebåndene, skriver politiet.

Se en række billeder fra vognen i galleriet her over.

Powered by Labrador CMS