Her må elefanter ikke længere optræde

Foto: Andrea Izzotti/Scanpix
Udgivet Opdateret

USA’s største og ældste cirkus har besluttet at udfase brugen af elefanter på grund af forbud mod pigstave.

Meget snart er det slut med elefanter i cirkus og løver i film optaget i San Francisco, hvor et enstemmigt bystyre har besluttet at forbyde al offentlig optræden med eksotiske dyr.

Cirkusdirektører og filmindustrien har argumenteret imod forbuddet, der træder i kraft om en måned, og som ikke omfatter almindelige husdyr som hunde, heste eller kæledyr.

Forbuddet dækker enhver offentlig forevisning, hvor vilde dyr “skal fremføre numre, slås eller deltage i underholdning, forlystelser eller være til glæde for et publikum.”

Museer og zoologiske organisationer kan undtages for forbuddet.

Kæmpecirkus dropper elefanter

Otte mindre byområder i den vestamerikanske delstat Californien har allerede vedtaget forbud mod cirkus, mens byerne Los Angeles og Oakland har stoppet opvisning med elefanter ved at forbyde de redskaber, man bruger til at styre de store dyr.

Det største rejsende cirkus i landet, Ringling Bros. and Barnum & Bailey, har besluttet at udfase brugen af elefanter inden udgangen af 2018.

Ringling Bros. and Barnum & Bailey er ikke direkte berørt af beslutningen i San Francisco, da alle deres forestillinger ligger uden for bygrænsen.

En talsmand, Stephen Payne, for det mere end 100 år gamle cirkus kalder forbuddet “fuldstændig unødvendigt”, da alle cirkus er underlagt streng kontrol af både lokale, statslige og føderale myndigheder.

/ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS