Hjælp havens dyr gennem vinteren

Det er ikke let at være dyr i vintermånederne. Du kan dog hjælpe.

Udgivet Opdateret

Naturen er omskiftelig, og når vinteren slår ind over land, så går det oftest udover dyrene. I videoen over artiklen kan du få en række råd til, hvordan du kan hjælpe havens dyr gennem de kolde måneder.

Den største udfordring for de små er manglen på føde, og derfor opfordrer Haveselskabet til, at du for eksempel sørger for, at fugle har let adgang til at blive mætte.

Hvis haven skal være et ideelt vinterkvarter for dyrelivet, skal den indeholde bærbærende træer og buske og vinterstandere med næringsrige frø, der giver gode fødemuligheder for fugle og egern“, skriver selskabet på sin hjemmeside.

Fuglene mangler også vand – især når det er så koldt, at de naturlige kilder fryser til. Det samme gør altså dit fuglebad.

Haveselskabet foreslår derfor, at du for eksempel indlægger en varmeplade – som man kender dem fra hønsehuset – under fuglebadet, så vandet kan holdes flydende og isfrit. På den måde kan de små fugle også holde sig hydrerede.

Ifølge Naturstyrelsen vælger mange danske fugle ikke at tage på træk til varmere lande. De søger i stedet ind til byer – især havnebyer.

Får vi en kold vinter, bliver havne og andre steder, der er fri for is, tilholdssted for mange svømmefugle“, skriver styrelsen og forklarer det med, at der ofte er mere føde at finde i netop byerne.

Powered by Labrador CMS