Hunden Teddys indre blev opløst af rottegift: Hans ejer vil vide hvorfor

Politiet efterforsker sagen.

Flaskesamleren Teddy var et energibundt og en stædig rad. Foto: Privat.
Flaskesamleren Teddy var et energibundt og en stædig rad. Foto: Privat.
Udgivet Opdateret

Hvorfor døde Teddy? Teddy var en 10 måneder gammel beagle, der indtil for nylig opførte sig, som hunde oftest gør. Han var legesyg, nysgerrig og grænsende til det irriterende, når han som et rent energibundt fes rundt i den lejlighed i København, han boede i sammen med sine “forældre,” Malene og hendes mand.

Mandag, 28. maj, døde Teddy. Han blev formentlig forgiftet af at spise rottegift, der smadrede hans indre til det uhelbredelige. Mavetarmfloraen var ødelagt. Det samme var immunforsvaret.

– Han kunne ikke kæmpe for sit lille liv, fortæller Malene til Newsbreak.dk. Teddy var hendes hund og på nogle måder hendes barn. Hun elskede ham, som andre elsker deres sønner og døtre, og stemmen knækker, når hun går i detaljer med fortællingen om de sidste dage af Teddys korte liv.

Når Malene alligevel vælger at fortælle alt, hun kan huske om den tid, der gik, fra Teddy begyndte at kaste op, og til han få dage senere udåndede, er det fordi, hun håber, at sagen ikke bliver glemt.

– Jeg vil have, at det her ikke skal ske for andre. Jeg ville ikke ønske det for min værste fjende. Det er det værste i mit liv, jeg har været udsat for, at se ham ligge og kæmpe for sit liv, lyder det fra Malene.

Stedet alle hunde kommer

Hun, manden, og til for få dage siden Teddy, bor i nærheden af Sankt Pauls Kirke i København. Nær kirken lå der i mange år en hundegård, der siden er gået fra officiel hundegård og så til at være et sted, hunde og deres ejere stadig mødes i deres hverdag.

Malene fortæller, at hunde og deres ejere har for vane at mødes ved Sankt Pauls Kirke, hvor der er grønne områder. Hun er sikker på, at det var her, Teddy spiste forgiftet mad. Foto: © OpenStreetMap-bidragsydere.
Malene fortæller, at hunde og deres ejere har for vane at mødes ved Sankt Pauls Kirke, hvor der er grønne områder. Hun er sikker på, at det var her, Teddy spiste forgiftet mad. Foto: © OpenStreetMap-bidragsydere.

– Man kommer altid forbi der. Hundene leger med hinanden der, fortæller Malene. Hun frygter dog, at der er nogen, der ikke ønsker hunde i området. Hun kan i hvert fald ikke finde nogen anden forklaring, for hun er sikker på, at Teddy blev syg af at spise et stykke pølse, skåret ud i hundestørrelse, der var forgiftet med rottegift.

Det skete 24. maj. En torsdag, hvor familien var ude og gå, og hvor vejen selvfølgelig gik forbi Sankt Pauls Plads. Malene fortæller, at man som ejer af en beagle hurtigt lærer at holde øje med, hvad hunden finder på sin vej, for der er en god chance for, at den æder det, hvis den kan slippe afsted med det.

Så da Teddy pludselig stod og gnaskede på et stykke pølse, gik der ikke lang tid, før Malenes mand havde fået det ud af Teddys mund igen. Pølsestykket blev smidt væk, og siden blev det samlet op af en fugl, der fløj væk med det.

En ulykkelig hund

24. og 25. maj var endnu et par varme maj-dage i 2018, og 25. maj var Teddy stille. Mere end normalt, når han var indenfor.

– Han rendte ikke rundt og var irriterende og drillende, som han plejede at være, fortæller Malene. Hun og manden sørgede for, at Teddy fik mad at drikke, og at han fik tisset af. Så gik de i seng.

Rørte man ved Teddys mave, stod der blod ud af enden på ham. Foto: Privat.
Rørte man ved Teddys mave, stod der blod ud af enden på ham. Foto: Privat.

De blev vækket 26. maj af en hylende hund, der kastede op. Først i sengen og siden i stuen. Han spiste ikke, og han kunne ikke holde noget i sin mave. Først kom der den smule mad, han havde fået dagen før. Siden fulgte galde. Til sidst måtte Malene hive fråde ud af munden på hunden, der havde kastet så meget op, at der end ikke var galde tilbage i maven.

Det var lørdag, og Malene var derfor i skriftlig kontakt med Teddys dyrlæge, der ellers har lukket om lørdagen. Aftalen blev at se tiden an og sørge for, at hunden fik hvile og væske. Men intet hjalp. Teddy fandt sin kurv i gangen.

Han lå helt stille med rødsprængte øjne, og da Malene løftede ham op og følte ham på maven, stod der blod ud af enden på ham. Ud på gulvet. Nu gik turen til et dyrehospital, der havde åbent, og som tog Teddy ind med det samme.

Kolde poter – varm snude

27. maj ringede de fra hospitalet. Teddy var blevet forgiftet, men lægerne anede et glimt af håb, og de troede, at Teddy måske kunne overleve.

– Jeg sagde, at hvis der var håb, skulle de kæmpe for ham, fortæller Malene. Aftalen blev, at de skulle snakkes ved mandag.

Teddys liv kunne ikke reddes. Foto: Privat.
Teddys liv kunne ikke reddes. Foto: Privat.

Da hospitalet ringede mandag, var beskeden, at Teddy stadig havde det skidt, men at de stadig troede på, at han måske kunne overleve. Et par timer senere ringede de igen.

– Han havde kolde poter. Snuden var varm. Han havde bare lagt sig. Jeg sagde, at de skulle få ham til at sove, fortæller Malene. Teddy døde kort tid efter, og med ham forsvandt familens hund, det tætteste Malene og hendes mand er på at have et barn.

-Jeg føler, at jeg har fået revet min dreng fra mig, fortæller Malene.

Politiet efterforsker sagen

Sagen er blevet meldt til politiet, der overfor Newsbreak.dk bekræfter, at man efterforsker sagen. Da sagen bliver efterforsket, kan man fra politiets side ikke sige noget om, hvorvidt der før har været anmeldelser fra borgere, der har oplevet noget lignende i området ved Sankt Pauls Kirke.

Malene fortæller til Newsbreak.dk, at andre har oplevet det samme, men den slags er svært at bevise. Hun tror heller ikke på, at politiet kommer til at opklare, hvad der skete med Teddy, hvis han faktisk blev forgiftet af en med onde hensigter, uden hjælp fra offentligheden.

– Jeg vil ikke have, at det her skal ske for andre. Jeg vil gerne finde ud af, hvem fanden det er, der har lavet sådan noget pis, siger Malene. Sekundet efter undskylder hun sit sprogbrug.

Tilbage sidder hun og hendes mand, uden lyst til at besøge området ved Sankt Pauls Kirke igen, med eller uden hund. Hun har advaret andre hundeejere i området, og med mindre sagen på en eller anden måde bliver opklaret, agter hun ikke at komme tilbage dertil.

Farvel til en flaskesamler

Minderne om Teddy er dog ikke væk, fordi han selv er det. På billeder af hunden, fra før han blev forgiftet, kan man se glimt af den nysgerrighed og energi, Malene omtaler. Det er for eksempel nemt at finde billeder af en lille hund, der stolt vandrer afsted med en flaske i munden.

Flaskesamleren Teddy var et energibundt og en stædig rad. Foto: Privat.
Flaskesamleren Teddy var et energibundt og en stædig rad. Foto: Privat.

– Han samlede på flasker, eller også bar han på min. Han gik helt bagover, hvis han fandt to flasker på én gang. Han skulle næsten løfte hovedet op for at gå med en flaske. Men han skulle have den med. Tabte han den, var der ingen vej udenom; den skulle med hjem til pantposen, fortæller Malene.

Hun har let ved at finde gode minder frem om Teddy, og hun sender varme tanker til gruppen “Beagler i Danmark,” der på blandt andet Facebook mødes og udveksler historier og billeder fra deres liv med en Beagle.

Sammenholdet i gruppen er så stærkt, at flere af medlemmerne har doneret penge til den regning på 17.000 kroner, Malene modtog, efter at Teddy var død. I mellemtiden håber Malene, at hendes historie på en eller anden måde kan sikre, at Teddy bliver den sidste hund i Danmark, der dør på den måde. For hun er helt sikker på, at han blev forgiftet.

– Det kunne have været hvem som helst, det skete for. Jeg fortæller det her, fordi at folk skal være meget opmærksomme på, hvad deres hunde samler op, lyder det fra Malene, der siger, at hun ikke tør tænke på, hvad der var sket, hvis det var et lille barn, der havde spist af det, der endte med at koste Teddy livet.

Københavns Politi efterforsker sagen, anmeldt af Malene. Københavns Kommune oplyser til Newsbreak.dk, at man afventer politiets efterforskning. 

Powered by Labrador CMS