Hurra: Nu kommer foråret endelig

Der er ægte forårsvejr på vej i denne uge, men det lader desværre til, at det bliver en kort visit.

FORÅR! ENDELIG! Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det kan være svært at se i dag, mandag, men foråret ér faktisk – omend lidt forsinket – på vej. For så at forsvinde igen. Næh nej, det skal ikke være let at klæde sig på i disse dage og måneder. Vi går fra handsker og skibriller over solbriller og højt hår og slutter i paraply og våddragt.

Mandag vil være præget af et lavtryk, der kan give sne, regn og slud i de nordlige egne – inden det måske breder sig til syd- og sønderjylland. Men så sker “miraklet”.

– Der er noget mildere vejr på vej til Danmark, og vi kommer måske endda op og snuse til to-cifrede temperaturer i løbet af midtugen, fortæller Mette Wagner til Newsbreak.dk. Hun er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Blandt landhandel

For nu at sige det på godt gammeldags dansk, så byder den kommende uge på vejr, der er en såkaldt blandet landhandel. Når foråret sidst på ugen trækker sig tilbage igen, så puster skyerne sig op, og vejret bliver nok nogenlunde lige som den netop overståede weekend.

Ifølge syvdøgnsprognoser bliver lørdag plaskvåd og noget solfattig. Men det kan selvfølgelig nå at ændre sig.

– Der er så længe til, at det naturligvis endnu er lidt usikkert, fortæller Mette Wagner. Hun fortæller også, at det tyder til, at vi skal vente lidt længere på det helt rigtige forår, end vi plejer. I hvert fald ifølge vejret. Kalenderen har allerede vendt sig mod lysere tider.

Powered by Labrador CMS