Hver tredje hjemmeværnsmand ved grænsen har forladt jobbet

25 ud af 88 hjemmeværnsfolk, der er ansat til at bevogte grænsen i Sønderjylland, har sagt op på et år. To er blevet fyret, skriver JydskeVestkysten.

En tredjedel af de ansatte fra Hjemmeværnet ved den dansk-tyske grænse er forsvundet på et år. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Det kunne tyde på, at det er en sur tjans at stå ved den dansk-tyske grænse og tjekke pas og papirer på de folk, der rejser ind i Danmark.

For i hvert fald har cirka en tredjedel – 27 ud af 88 – af de hjemmeværnsfolk, der aflaster politiet ved grænsen, forladt jobbet inden for det seneste år. Det skriver JydskeVestkysten.

På grund af grænsekontrollen er det nødvendigt at have pas med, når man rejser til Tyskland. Noget kan dog tyde på, at det ikke er sjovt at tjekke det, når vi vender tilbage igen.

– Jeg ser det ikke som et alarmpunkt, men som et sundhedstegn. Nogle har prøvet kræfter med det i nogle måneder, og så vil de gerne videre. Det er jo ikke på én måned, men over en lang periode. Så længe vi har nogle, der kan lære nye op, så er det ikke en udfordring, men en naturlig del, siger han til JydskeVestkysten.

Hårdt arbejde

Ifølge obersten er der flere forskellige grunde til, at folk vælger at forlade arbejdet ved grænsen. Den første – og største – grund er arbejdstiderne, mener han.

Hjemmeværnsfolkene ved grænsen arbejder i syv-dages-skift, hvor de arbejder i syv dage, og derefter har fri i syv dage. Det får nogle nok af, tror han.

Derudover er nogle funktioner skåret fra, fordi arbejdet er blevet mere effektivt – og endelig er der også hjemmeværnsfolk, der får tilbudt uddannelsespladser eller andet job, forklarer han.

Flemming Agerskov fortæller også, at arbejdet for nogle hurtigt bliver rutinepræget, og ikke lever op til forventningerne.

Men selv om en tredjedel altså har fundet nye græsgange, så mener oberst i Hjemmeværnet Flemming Agerskov ikke, at det er et alarmerende tal.

Powered by Labrador CMS