Hvidvask, pistol og kokain gav fire års fængsel

En 25-årig mand har haft mere end almindeligt travlt. Det blev dyrt.

Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

En 25-årig mand fra Horsens blev fredag den 28. februar 2020 idømt fire års fængsel ved Retten i Horsens for blandt andet tyveri af designervarer fra sin arbejdsplads for over en halv million kroner, besiddelse af en revolver, videreoverdragelse af ikke under 400 gram kokain svarende til 400.000 kroner og hvidvask af 188.000 kroner.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Sagen blev behandlet som en tilståelsessag, da den 25-årige horsensianer erkendte sig skyldig i lovovertrædelserne.

Tyveri af designervarer

Den 25-årige mand blev efter sin erkendelse fundet skyldig i over en periode fra starten af 2017 til april 2019 at have stjålet designervarer fra sin arbejdsplads i Horsens. Flere af designervarerne beholdt han selv og indrettede sit hjem med og andre solgte han videre til venner og bekendte.

De penge, han fik for de stjålne designervarer, vaskede den 25-årige efterfølgende hvide, da han indsatte pengene i banken. Over for banken fremviste han blandt andet en spilkupon med gevinst, som var købt til formålet, så det så ud som om, at han havde opnået pengene på lovlig vis.

Videresalg af kokain

Den 25-årige horsensianer blev også fundet skyldig i at have videresolgt 400 gram kokain til et større antal personer og mod betydeligt vederlag fra starten af 2017 til maj 2019. I alt solgte han kokain for 400.000 kroner.

Da Sydøstjyllands Politi anholdt manden den 14. maj 2019 fandt de en revolver i hans kælderrum. Revolveren lå i en reol i en stofpose sammen med remedier til salg af narkotika.

Han blev derfor også fundet skyldig i at være i besiddelse af revolveren. Derudover blev han også fundet skyldig i at være i besiddelse af to peberspray og for overtrædelse af dopingloven.

Strafudmålingen

Ved strafudmålingen lagde Retten vægt på, at tyveriet fra arbejdspladsen netop var begået, mens han var ansat, at det var begået over en lang periode, at det var systematisk og organiseret – og at det vedrørte designervarer af en betydelig værdi.

I forbindelse med videreoverdragelsen af kokain blev der lagt særlig vægt på arten og mængden af narkotika, samt at der var sket videresalg og den 25-årige mand derfor havde opnået en fortjeneste ved forbrydelsen. I formildende retning blev der lagt vægt på, at den 25-årige mand ikke var tidligere straffet.

Fire års fængsel

På den baggrund blev den 25- årige mand altså idømt fire års fængsel. Derudover blev der konfiskeret en lang række effekter samt 398.000 kroner fra den dømte.

Den 25-årige mand valgte, efter samråd med sin forsvarer, at modtage dommen og forblev varetægtsfængslet efter dommen.

Powered by Labrador CMS