Hvornår tror du vi spiser mest usundt?

Det er dagen før, vi dyrker mindst motion.

Vi er rigtig glade for snacks om lørdagen. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Lørdag er til hygge og søndag er til afslapning. Sådan kan man koge en undersøgelse af danskernes kostvaner ned til en enkelt sætning.

Det er DTU Fødevareinstituttet, der omtaler undersøgelsen, hvori forskere fra netop DTU Fødevareinstituttet. har analyseret danskernes kost- og aktivitetsvaner på hverdage, i denne forstand mandag til torsdag og på weekenddage, i denne forstand fredag til søndag. Børn, unge, voksne og ældre har alle deltaget i undersøgelsen, der blandt andet fortæller, hvornår vi spiser mest slik, og hvornår vi dyrker mindst motion, altså lørdag og søndag.

Artiklen fortsætter under videoen.

Undersøgelsen viser, at danskerne spiser mindre frugt, færre grøntsager og mindre fuldkorn om lørdagen. Til gengæld spiser vi væsentligt mere slik på den dag.

”Sammenlagt indtager danskere i gennemsnit 20% flere kalorier om lørdagen end på en hverdag. Det svarer til, at hver dansker spiser en pose vingummi på 110 gram mere om lørdagen,” siger akademisk medarbejder Matilda Nordman fra DTU Fødevareinstituttet, til DTU Fødevareinstituttet.

Hverken lørdag eller søndag er kendt som dage, hvor danskere er særligt meget aktive, og ifølge DTU Fødevareinstituttet bevæger danskerne sig 20% mindre på søndage end på hverdage.

Med andre ord hygger vi os med slik, kage og alkohol lørdag, og søndag ligger vi helst på sofaen for at fordøje det hele, og ifølge DTU Fødevareinstituttet kan man derfor med fordel kigge på danskernes spise- og aktivitetsvaner i weekender, hvis man fra et samfundsmæssigt perspektiv vil gøre en nation sundere.

”Vores resultater peger på, at sundhedsfremmende initiativer, der skal hjælpe med at komme danskernes overvægtsproblem til livs, med fordel også kan have fokus på at give både kost- og aktivitetsvanerne i weekenden et løft,” siger seniorrådgiver Jeppe Matthiessen til DTU Fødevareinstituttet.

Powered by Labrador CMS