I dag er sidste chance

Det er i tiden efter Black Fridag væltet ind med pakker hos de danske pakkeshops

Det bugner med pakker i Danmark
Det bugner med pakker i Danmark
Udgivet Opdateret

400-500 pakker om dagen. Når det ikke er Black Friday.

Det er virkeligheden i den knap 600 kvadratmeter store Spar-købmand i Nørre Bjert ved Kolding.

De forskellige pakkeshops i Danmark bugner af uafhentede pakker. Ikke blot fordi, nethandlen er i vækst. Men fordi, vi danskere bestiller så mange pakker, vi ikke gider hente en ad gangen.

- Folk samler sammen. Så henter de fire-seks-otte pakker på en gang, siger købmand Martin Lundgaard.

Han har allerede siden overtagelsen af Spar i Nørre Bjert udvidet pakkeområdet. Det fylder nu cirka 50 kvadratmeter og består af 19 reoler - fra gulv til loft.

Antallet af pakker fra  Black Friday og frem til jul er af sådant en omfang, Købmand Lundgaard har hyret et par ekstra eftermiddagsmedarbejdere - kun til at tage sig af pakkeudleveringen. 

Også gulvet tages i brug hos Spar
Også gulvet tages i brug hos Spar

En øvelse, der godt kan tage tid, når der skal hentes - og fra købmandens side: Udleveres - mange pakker på samme tid.

- De er sorteret efter dato. Så når samme kunde skal hente flere pakker, så går der mange minutter, siger Lundgaard, der sammen med sin partner også driver en Spar i Vissenbjerg. 

Han kan derfor ved selvsyn mærke, hvordan nethandlen stiger år for år.

- 20-30 procent, vil jeg tro, siger Martin Lundgaard, der i sin butik modtager pakker fra alle distributionsselskaberne. 

E-handel

Danskerne handlede i det første halvår af 2021 for 93,8 milliarder kroner på nettet. En stigning på 26 procent i forhold til året før.

Det er i det tal værd at bemærke, at rejsebranchen stort set var lagt ned i første halvår af 2021 - og det er den, der traditionelt er den suverænt største kategori målt på forbrug.

Kilde: Dansk Erhverv

Martin Lundgaard lægger ikke skjul på, at pakkerne også er en forretning. Han bliver afregnet per pakke, men nogle kunder - når de nu alligevel er der - stopper også lige et marcinpanbrød eller en halv liter cola i lommen. Og så er der plussalg i butikken.

Den butik, der skrantede en smule, da Martin og makkeren overtog den, men som nu er ved at være en rentabel forretning.

Fortsætter den udvikling vil borgerne i Nørre Bjert og omegn også næste år kunne hente deres Black Friday- og juleindkøb på Nørre Bjertvej 70.

Tirsdag 21. december er den dag, der skal bestilles eller sendes, hvis pakken skal være fremme inden jul, oplyser Postnord.

Powered by Labrador CMS