Isbjørnen Milak rejser til Canada

Foto: Aalborg Zoo.
Udgivet Opdateret

Aalborg Zoos 7 årige hunisbjørn Milak blev tirsdag aften sendt til Zoo sauvage de St-Félicien i Canada, hvor hun fremover skal indgå i en ny isbjørnegruppe.

– Milak var blevet for gammel til at gå sammen med sin mor, så vi var nødt til at finde et nyt sted til hende. Det er naturligt for isbjørnemødre at støde ungerne fra sig når de får en vis alder, fortæller dyrepasser Katrine Christensen. Aalborg Zoo har stadig de to isbjørne Victoria og Malik, som forhåbentlig snart får selskab af en han.

Pakningen af Milak gik dog ikke helt efter planen, idet hun ikke var særligt interesseret i at gå ind i den transportkasse der var lavet specielt til formålet. Efter adskillige forsøg og lang tids venten, valgte Aalborg Zoos dyrlæge Trine Hammer Jensen at bedøve Milak, så man derefter kunne bære hende ind i transportkassen.

– Når vi flytter dyr er det altid bedst hvis vi kan få dem ind i transportkassen uden at skulle bedøve dem. Det kan vi heldigvis også langt de fleste gange, men denne gang lykkedes det ikke. Heldigvis gik bedøvelsen godt og Milak er nu godt på vej til Canada, siger Aalborg Zoos dyrlæge Trine Hammer Jensen.

Powered by Labrador CMS