Kolde corona-fødder koster kassen

Stod i lufthavnen klokken 6 og fik kolde fødder efter statsministerens pressemøde

Turen skulle være gået til den billedskønne Langtang-dal i Himalayas bjerge. Men klageren kom aldrig afsted. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

“Vi skal minimere aktiviteten mest muligt.”

Ordene fra statsminister Mette Frederiksens pressemøde må have runget i hovedet på en dansker, der i sidste øjeblik valgte at droppe en rejse til Nepal 12. marts 2020.

Aftenen forinden var der pressemøde i statsministeriet. Danskerne så med. Der blev så småt taget skridt til den omfattende nedlukning, der 13. marts udmøntede sig i, at alle udlandsrejser blev frarådet, og danskere ude i verden opfordret til at tage hjem.

Derfor var det med tydelig tvivl, at kunden, der skulle flyve 12. marts klokken 8, indfandt sig i lufthavnen:

“Min svigerdatter (som også har bestilt samme pakkerejse) og jeg står i lufthavnen torsdag den 12. marts kl. 06.00, og vi er særdeles usikre på situationen! Jeg vælger at tage den beslutning for os, at vi ikke skal tage af sted. For mig var det åbenlyst for enhver, at det ikke var forsvarligt at tage af sted,” skriver kunden i en mail til rejsebureauet, fremgår det af en afgørelse i Pakkerejse-Ankenævnet.

På papiret ingen problemer

Klageren har dog et stort problem.

For selv om rejsen sandsynligvis var blevet noget forkortet – danskere blev opfordret til at komme hjem fra 13. marts – var der på papiret ingenting, der 12. marts tilsagde, at man ikke kunne rejse ud.

Dette er rejsebureauet fuldt klar over:

“Det er fuldstændig rigtigt med afrejsen til Nepal om morgenen den 12. marts, men Danmark blev nu først lukket ned og Udenrigsministeriets vejledninger fra den 13. marts sen eftermiddag. Altså frarådede Udenrigsministeriet ikke hverken den 11. eller den 12. marts – for ellers havde vi ikke ladet gruppen tage af sted, så havde vi aflyst,” skriver de i en mail til klageren.

“Ingen kunne vide det”

Selv om klageren havde fornemmet, hvad der var på vej, var der ifølge bureauet ingen indikationer på, at verden ville blive lukket ned:

“Hjemrejsen viste sig at skulle laves om, da udenrigsministeren valgte at råde danskerne til at komme hjem, og her ville vi selvfølgelig gøre hvad vi kunne. Det var ikke evakuering eller påbud – men ingen kunne vide, at det ville ske på afrejsedagen,” skriver rejsebureauet videre.

Nepal registrerede i øvrigt sit første coronarelaterede dødsfald 14. maj.

Nævnets dom

Klageren har desværre ingenting at komme efter i Pakkerejse-Ankenævnets optik.

Selv om vedkommende i bagklogskabens klare lys nok traf den rigtige beslutning, er pengene på rejsen tabt.

Der blev ingen vandretur i Himalayas bjerge – og rejsens pris på 15.000 er også forduftet.

For godt nok dukkede klageren op i lufthavnen – men det registreres stadig som en udeblivelse, da vedkommende ikke checkede ind.

I corona-klemmen

Newsbreak.dk har efterhånden omtalt flere uheldige danske rejsende, der har mistet tusindvis af kroner i forbindelse med corona-nedlukningen.

Se et udpluk af historierne her:

Fortsatte ferien efter nedlukning: Det blev dyrt

20 minutter ødelagde alt

Kom nedlukning i forkøbet – kostede dem dyrt

Powered by Labrador CMS