Kommision: Peter Loft brød loven i skattesag

Udgivet Opdateret

Skattesagskommisionen retter kraftig kritik mod departementschef Peter Loft i Thornings skattesag.

Skatteministeriets hjemsendte departementschef Peter Loft får omfattende kritik i forbindelse med sin rolle i den såkaldte skattesag.

Det fremgår af Skattesagskommissionens endelige beretning, som Politiken er i besiddelse af. Beretningen bliver først offentliggjort mandag, hvor den bliver afleveret til justitsminister Mette Frederiksen (S) klokken 11.

Ifølge Politiken får Loft kritik for blandt andet at have brudt loven og misinformeret Folketingets Ombudsmand, ligesom Skattesagskommissionen kritiserer den hjemsendte departementschef for at løbe med sladder i forbindelse med rygtet om, at statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, var homoseksuel.

Det stemmer overens med de dokumenter i sagen, som Berlingske i sidste weekend fik adgang til.

Dokumenterne bekræfter samtidig, at Skattesagskommissionen retter en kritik af daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V). Han frikendes, men kommissionen tror ikke på hans vidneforklaringer om, hvor lidt han interesserede sig for sagen.

Kommissionen konkluderer ifølge Politiken dog også, at hverken Troels Lund Poulsen eller daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsøgte at påvirke Skat Københavns behandling af Stephen Kinnocks skattesag i 2010.

Skattesagskommissionen blev nedsat i 2012 for at undersøge, om der skete magtmisbrug under sagsbehandlingen i Thornings skattesag – og for at finde ud af, hvem der lækkede statsministerparrets personlige skattepapirer til BT før folketingsvalget i 2011.

Det sidste er der ikke fundet et svar på, men kommissionen konstaterer ifølge Politiken, at der er et stort antal personer i både Skatteministeriet og Skat København, der potentielt set kan have lækket skattepapirerne. Det samme dokumenterede Berlingske i lørdags.

Berlingske skrev i sidste weekend, at Troels Lund Poulsens daværende spindoktor, Peter Arnfeldt, bliver frikendt i sagen, idet kommissionen anfører, at der ikke er grund til at antage, at han lækkede statsministerparrets afgørelse til BT eller forsøgte at videregive den til Ekstra Bladet.

Politiken tilføjer, at det er forventningen, at politiet – der har afventet kommissionens endelige beretning – i løbet af nogle uger vil tage stilling til, om sigtelsen mod ham skal falde.

Powered by Labrador CMS