Konfirmander vil have kolde kontanter

Hvis du vil undgå skuffede konfirmander, er det en rigtig god idé at gå klassisk til værks, når konfirmationsgaven skal i hus.

Få et overblik over de mest populære gaver blandt årets konfirmander. Foto: /free
Udgivet Opdateret

Det er nedslående at få et skuffet blik, når gavepapiret er flået af, og modtageren efterfølgende desperat leder efter byttemærket.

Konfirmander kan være svære at finde gaver til, og derfor er det en rigtig god idé at gå klassisk til værks, fortæller Morten Olesen, der er stifter af online gavemagasinet Shopsites.dk.

Her har man gransket de mest populære hjemmesider for konfirmander for at finde de højst rangerede gaver i år.

– Penge er stadig og har altid været den gode gave til konfirmander. For konfirmander er penge frihed, for så kan man købe det, man vil, siger Morten Olesen.

Også elektronik

Et andet konfirmationsønske, der går igen, er elektronik. Det betyder dog ikke, at du kan komme anstigende til konfirmationen med et hvilket som helst produkt, fortæller Morten Olesen.

– I dag bliver konfirmanderne ofte målt på, hvad de har, og her er Apple-produkterne i rigtig høj kurs.

Og tendensen med at ønske sig mærkevareelektronik er typisk for de unge, vurderer livsstilsekspert Henrik Byager.

Meget bevidste

Han betegner dette års konfirmander som meget bevidste, fordi mange er vokset op i familier, hvor børn er blevet prioriteret højt.

– De ved godt, hvad de vil have, og de er kræsne. Selv om de unge er bevidste om, at der er krise ude i verden, så ligger der jo stadig fire smartphones ved middagsbordet derhjemme, samtidig med at der er penge til sommerferie og til en bil i garagen, siger Henrik Byager.

Han bemærker desuden, at de fleste ønsker på konfirmandernes ønskeseddel i år har en eller anden form for livsforbedrende funktion.

– Penge, smartphones og computere er jo noget, man har brug for i sit ungdomsliv. Samtidig er især forældrene blevet mere fokuserede på, at konfirmationspengene ikke bare skal gå til pjat, men for eksempel spares op eller bruges til en rejse, siger Henrik Byager.

Også alternativer

Der er dog også alternativer, hvis man som konfirmationsgæst ikke vil spendere en formue på dyr elektronik, siger Mikkel Schultz, stifter af Konfirmationsportalen.dk.

– Efterhånden har mange af de kommende konfirmander allerede både smartphones og tablets, og derfor kan det være en idé at give noget lidt mere unikt, og her er det et hit at give for eksempel en oplevelsesgave, siger Mikkel Schultz.

Også Morten Olesen fra Shopsites.dk fremhæver oplevelserne som en anderledes, men sikker konfirmationsgave, der især over de seneste 10 ti år er blevet populær.

– Det kan være et wellnessophold eller en cafétur til pigerne og en tur på gokart- eller klatrebanen til drengene. Det ville jeg personligt satse på at give.

Top 10: Det ønsker konfirmanderne sig:

– Penge

– Apple iPhone

– Apple iPad og iPod

– Ur

– Computer

– Cykel

– Kamera

– Oplevelser

– Fladskærms-tv

– Gavekort til iTunes

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS