Kørselsfradraget stiger – alligevel bliver det dyrere at køre på job

Skatterådet har nu vedtaget satserne for kørselsfradag 2019.

Fradraget steg i 2019. KLIK og se til hvad. Foto: Region Midtjylland.
Fradraget steg i 2019. KLIK og se til hvad. Foto: Region Midtjylland.
Udgivet Opdateret

Kørselsfradrag 2019 er nu på plads.

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Alligevel kan det bliver en dyrere fornøjelse at pendle på job i løbet af næste år.

Skatterådet fastsatte 20. november satserne for kørselsfradrag 2019 og skattefri befordringsgodtgørelse for 2019. Og de satser kommer til at stige til næste år.

(Dem kan du se i galleriet over artiklen).

“Er man en af de mange danskere, der plejer at trække transport til arbejdspladsen fra på sin årsopgørelse eller kører erhvervsmæssigt i egen bil, så er der gode nyheder til næste år”, skriver Skattestyrelsen i pressemeddelelsen.

– Satserne kommer til at stige en anelse til næste år. Når satserne kommer til at stige, så skyldes det først og fremmest, at vi forventer, at benzinpriserne stiger i 2019, forklarer Hanne Søgaard Hansen, der er formand for Skatterådet.

Kørselsfradrag 2019

Alligevel skal du ikke sætte næsen op efter flere penge på kontoen.

– Der er lavet om på sammensætningen i skatten, så man ikke længere betaler sundhedsbidrag. Til gengæld betaler man lidt mere i bundskat, og der kan man ikke trække kørslen fra, siger Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank til TV 2 Østjylland.

Det betyder ifølge økonomen, at værdien af fradraget kommer til at falde. Med 70 øre per dag, hvis du har 100 kilometer til og fra dit arbejde.

Nye satser hvert år

Hvert år kommer der nye satser for kørselen til og fra job. Kørselfradrag 2019 er bestemt ud fra blandt andet en forventning om stigende benzinpriser – på 12,76 kroner per liter. Derudover medregnes også skøn over andre udgifter til bilen.

Berfordringsfradag 2019 gælder dog kun de bilister, der har mere en 24 kilometer til og fra arbejde (12 kilometer hver vej). Til gengæld gælder de uanset, hvordan du kommer frem og tilbage.

Du må altså – teoretisk- gerne kridte løbeskoene og stadig trække opgive det til Skat.

“Pendlere i yderkommuner, der er omfattet af de særlige regler om forhøjet befordringsfradrag, får ikke nedsat satsen ved kørsel ud over de 120 kilometer”, står der også i meddelelsen.

Du kan læse mere om kørselsfradraget hos Skat.

Kørsel i egen bil

Her er der intet nyt under solen. Den skattefri godtgørelse kan udbetales til de, der bruger egen bil i ehvervsmæssigt øjemed. (Se også taksterne i galleriet).

‘Godtgørelse for at bruge egen cykel, knallert, 45-knallert og scooter er for 2019 på 0,53 kroner per kilometer’, skriver Skat.

Powered by Labrador CMS