Krav om coronapas i fitnesscentre

Et flertal har godkendt forslaget

Fra den 24. december er der krav om coronapas i fitnesscentre
Fra den 24. december er der krav om coronapas i fitnesscentre
Udgivet Opdateret

Et flertal i Folketingets Epidemiudvalg har godkendt et krav om coronapas i fitnesscentre, fortæller flere udvalgsmedlemmer.

Kravet vil gælde fra 24. december.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterede forslaget på et pressemøde tidligere onsdag.

Flere partier har bedt om, at fitnesscentrene blev omfattet af restriktioner for at bremse coronasmitten, der har været i markant vækst de seneste uger.

- Vi står i en situation med eksplosiv stigning i omikrontilfælde. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at sikre at børn kan komme tilbage i skole 5. januar og sundhedsvæsnet ikke bryder sammen, siger Peder Hvelplund (EL).

Der er også opbakning fra blandt andet Venstre, som samtidig ønsker, at der gives støtte til centrene, som nu står med en ekstra opgave.

- Vi har appelleret til regeringen om, om de ikke vil indkalde til drøftelser af, om der kan komme kompensation til de ekstra medarbejdere, der skal håndtere det her, siger sundhedsordfører Martin Geertsen (V).

Onsdagens coronatal

- Der er 13.386 smittede i dag. Indlæggelserne stiger ikke i samme grad. 553 er indlagt. Det er en færre end i går. De vil stige igen, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tidligere onsdag.

Af de indlagte er 66 på intensiv. Af dem er 37 tilkoblet en respirator.

Der er det seneste døgn registreret 14 dødsfald.

Det samlede tal er nu på 3.158.

Sådan skal man forstå de daglige coronatal

Der bliver dagligt offentliggjort en stribe tal på Statens Serum Instituts hjemmeside, der beskriver, hvordan udviklingen går med coronavirusset i Danmark.

Her er en oversigt over, hvad tallene beskriver:

Powered by Labrador CMS