Kronprins Frederik sætter sikkerheden på prøve

Royal Run er så stor en succes, at deltagerantallet presses til det absolutte maksimum.

Udgivet Opdateret

Kronprins Frederik gentager løbefesten igen i år med Royal Run 2019 i Aarhus. Nu er 250 ekstra startnumre kommet i spil til den udsolgte løbefest.

Der gik nemlig ikke mere end 13 dage og tyve timer, før Royal Run 2019 havde solgt deres 16.000 startnumre til dette års løbefest.

– Vi har oplevet et massivt pres og interesse fra folk, der gerne vil deltage. Derfor har vi forsøgt at imødekomme det med 250 ekstra billetter på 10 kilometer ruten, siger Lars Nielsen, der er en del af arrangørgruppen i Aarhus 1900, som er med til at arrangere Royal Run 2019 i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er den store interesse for løbet, der har gjort, at Aarhus 1900 i samarbejde med Royal Run nu udvider med ekstra pladser på 10 kilometerruten, som er den længste rute.

– Vi vil jo gerne imødekomme så mange som muligt, men 250 ekstra pladser er det længste, vi kan strække os rent sikkerhedsmæssigt, siger Lars Nielsen.

Royal Run har valgt at give alle lige muligheder for at få adgang til startnumrene. Fra på onsdag kl. 12.00 til og med torsdag kl. 23.59 vil der være åbent for registrering.

Hvis der er flere end 250 løbere, der har registreret sig, vil et system lave en automatisk lodtrækning fredag middag. Vil der derimod kun være 250 løbere eller derunder, der har registreret sig, vil de få deres startnummer.
– Vores fornemmelse er, at der vil være langt flere end 250, der søger om at få et startnummer. Derfor laver vi en lodtrækning, fordi det er den mest fair måde at fordele billetterne på, siger Lars Nielsen.

Til Royal Run 2019 i Aarhus er det muligt at løbe tre forskellige distancer. One mile (1,609 km), 5 kilometer og 10 kilometer. Det er på 10 kilometer ruten, at der nu åbnes op for 250 ekstra løbere.

Powered by Labrador CMS