Kronprins uddeler priser for indsats i Kim Wall-mord

Torsdag uddelte kronprinsen priser til fire personer for deres indsats i mordet på Kim Wall

Udgivet Opdateret

10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.

Kim Wall vender aldrig tilbage i live. I Peter Madsens ubåd blev hun dræbt og parteret. Ligdelene blev herefter dumpet i Køge Bugt.

Det er netop eftersøgningen af dele af Kim Wall, der torsdag fik Anders Lassen Fonden til at uddele fire priser. For selve uddelingen stod kronprins Frederik.

Torsdag kunne kronprinsen så, i overværelse af Kim Walls familie, uddele legater til nøglepersonerne i opklaringen af det brutale mord på journalisten Kim Wall.

Kronprins Frederik er protektor for Anders Lassen Fonden, der uddelte de i alt otte legater – fire af dem altså for indsatsen i eftersøgningen af Kim Walls ligdele i Køge Bugt.

Blandt modtagerne var vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, Københavns Politi og kaptajn Torben Vang, Aarhus Universitet.

Nye metoder

“De fire fandt, sammen med andre fageksperter, nye metoder til eftersøgningen; en eftersøgning der i sidste ende lykkedes og der kunne fældes dom over Kim Walls morder”, skriver Anders Lassen Fonden på sin Facebook-side som en begrundelse for, netop de personer modtog legatet.

– Jeg er meget ydmyg og taknemmelig for hæderen på egne og skibets besætnings vegne og glæder mig over den måde, Aarhus Universitet gjorde det muligt at sejle over og tage del i opklaringen, siger prismodtager Torben Vang ifølge i en pressemeddelelse.

Anders Lassen Fonden er en almennyttig fond, der har navn efter Anders Lassen (1920-1945) – en af landets højt dekorerede soldater,

Den belønner blandt andet personer, der ” … yder eller har ydet en særlig humanitær indsats, eller sådanne personers efterladte”.

– Prisen består af et diplom, et sæt nummererede manchetknapper med ALF (Anders Lassen Fonden) indgraveret samt en legatportion. Legatportionen størrelse oplyser vi ikke om, fortæller Anders Lassen Fonden til Kendte.dk.

26. september 2018 stadfæstede Landsretten byretten dom over Peter Madsen. Den lød på livsvarigt fængsel.

Powered by Labrador CMS