Kun hver tiende rejse er med Rejsekort

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

I første halvår af 2014 var det kun ti procent af alle rejser med bus og tog, der blev foretaget med Rejsekortet, skriver Søndagsavisen.

Planen var ellers, at det skulle være danskernes rejsehjemmel nummer ét, da politikerne i 2005 vedtog, at danskerne skulle have et elektronisk rejsekort. Men det er altså langt fra tilfældet viser et svar, som transportminister Magnus Heunicke (S) har givet til Folketingets transportudvalg på baggrund af beregninger fra Trafikstyrelsen.

Og det er på ingen måde tilfredsstillende, mener transportordfører for Venstre,Kristian Pihl Lorentzen (V).

»Jeg synes, at det er et chokerende lavt tal, når ikke flere danskere har taget Rejsekortet til sig på nuværende tidspunkt,« siger han til Søndagsavisen.

Resten af rejserne foregik blandt andet med klippekort, gammeldags billetter, mobilbilletter og periodekort.

Rejsekortet har især været kritiseret for dets manglende brugervenlighed og for, at mange får en såkaldt dummebøde, når de glemmer at tjekke ud. Det har resulteret i 816.000 bøder bare i år.

Søndagsavisen har kontaktet Rejsekortet A/S, som via mail forklarer den lave andel af rejser med Rejsekortet således:

»Det er, hvad man forventer, når man endnu ikke har udfaset klippekort i hovedstadsområdet,« skriver markedsdirektør Thomas Boe Bramsen.

På et møde mellem transportudvalget og direktøren for Rejsekort A/S tirsdag gav transportminister Magnus Heunicke virksomheden december ud til at lave en oprydningsplan og give en tidshorisont for, hvornår problemerne er løst. Efterfølgende vil han tage stilling til, hvad der skal ske.

BNB

Powered by Labrador CMS