Kvinde skar hånden af sig selv

21-årig kvinde anklaget for forsøg på forsikringssvindel. Hun skar med vilje sin ene hånd af for at få udbetalt en kæmpe erstatning.

Det slovenske politi mener, at kvinden med hjælp fra familien helt bevidst savede sin hånd af med en rundsav. Foto: Colourbox. familien
Udgivet Opdateret

Forsikringssvindel kan være af temmelig makaber karakter. Newsbreak.dk kunne for eksempel tilbage i december 2017 berette om en mand, der i perioden 2010 til 2014 havde tegnet 17 ulykkesforsikringer, inden han, efter eget udsagn, kom til at save det meste af sin lillefinger af ved et uheld.

Han havde endda – især i 2013 – hævet forsikringssummerne, således, at han var dækket for 33,6 millioner kroner. Prisen for de mange forsikringer nåede op på den nette sum af 47.000 kroner årligt.

Men selskaberne troede ikke på manden og nægtede at betale. Sagen røg i Ankenævnet for Forsikring, som endte med at give selskaberne ret. Et mindretal af dommerne var dog uenige i afgørelsen. De mente ikke, at der var tilstrækkelige beviser for, at manden bevidst havde savet i sin lillefinger, selvom der var en række mistænkelige forhold ved sagen.

Nu fortæller engelske BBC om en 21-årig slovensk kvinde, der er blevet tiltalt for et endnu mere grotesk forsøg på svindel. Det slovenske politis anklage lyder på, at hun, med hjælp fra familien bevidst har savet sin ene hånd af med en rundsav i deres hjem i hovedstaden Ljubljana, for at få udbetalt knap tre millioner kroner som et engangsbeløb og herefter en kompensation på godt 22.000 kroner om måneden af sit forsikringsselskab.

Tidligere på året blev i alt fire medlemmer af familien tilbageholdt af politiet, men de to af dem er blevet sat på fri fod igen. Familien bragte kvinden til hospitalet med en forklaring om, at ulykken var sket ved et uheld, da hun var i gang med at save grene.

Officielle kanaler fortæller, at familien, for at sikre, at skaden ville være permanent, havde efterladt den afsavede hånd i stedet for at medbringe den til hospitalet. Myndighederne fik den dog fremskaffet tidligt nok til, at den kunne syes på igen.

Såfremt kvinden og det fortsat tilbageholdte familiemedlem kendes skyldige i forseelsen, risikerer de op til otte års fængsel.

 

 

 

Powered by Labrador CMS