LA: Radikalt forslag vil skabe enorm usikkerhed for boligejere

Anders Samuelsen, Liberal Alliance. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2015)
Udgivet Opdateret

Enorm usikkerhed for landets boligejere.

Det vil ifølge Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen (LA), være resultatet, hvis de Radikale får held til at gennemføre deres forslag om at ændre beskatningen på fast ejendom. Partiet melder søndag ud, at det vil lade grundskylden og ejendomsværdiskatten følge lønudviklingen.

Ifølge Anders Samuelsen vil forslaget ramme boligejere alt for hårdt.

»Danske boligejere betaler i forvejen rigeligt i skat, og med den galoperende grundskyld risikerer nogle familier endda at måtte gå fra hus og hjem. Derfor bør Socialdemokraterne garantere boligejerne, at de vil holde boligskatten i ro,« siger han i en pressemeddelelse.

Liberal Alliance placerer sig i den helt anden grøft end de Radikale. Partiet har meldt ud, at det ønsker, grundskylden skal fastfryses i kroner og ører, og at boligskatten ikke skal stige.

»På den måde kan boligejerne sove trygt om natten, hvilket ikke er tilfældet, hvis De Radikale får magt, som de har sagt,« siger han.

Forslaget fra de Radikale bliver dog fejet eftertrykkeligt af banen af finansminister Bjarne Corydon (S).

»Det lyder meget teoretisk, og det er helt uaktuelt rent politisk. Vi har en fast og bred aftale om boligskatten, som rækker gennem hele næste valgperiode, og som skaber tryghed for boligejerne. Den står vi vagt om i Socialdemokraterne, ligesom jeg ikke hører andre af de store partier være interesseret i det her,« siger han til Berlingske.

De Radikales forslag skal indføres, når skattestoppet for landets boligejere ophører i 2021.

Powered by Labrador CMS