Lastbilchauffør skal i fængsel for snyd

Kørte på en kollegas førerkort. Og det må man ikke.

En lastvognschauffør blev opdaget af politiet, da han kørte ind på Tungvognscenter Syd i Padborg med en anden mands førerkort i lastvognen. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

En lettisk chauffør er blevet idømt 10 dages betinget fængsel for at have kørt på en anden chaufførs førerkort. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden havde brugt den anden chaufførs kort to gange under en tur, hvor han kørte med fisk fra det nordlige Norge til Holland.

Han blev opdaget, da han blev kontrolleret af Tungvognscenter Syd i Padborg 14. februar i år. Da sad den anden mands førerkort i lastbilens kontrolapparat.

Tungvognscenter syd kontrollerer både lastbiler, busser, traktorer og andre store køretøjer. Opgaverne er blandt andet kontrol af køre- og hviletid, farligt gods, særtransporter, miljøfarligt affald, overholdelse af miljøzoner og dyretransporter.

En blandt flere overtrædelser

Da mandens forhold til loven blev set ordenligt efter i sømmene, viste det sig, at der var flere ting, han ikke havde helt styr på. Lone Petri Kristensen, anklager for Sydøstjyllands Politi, udtaler til pressemeddelelsen:

– Den lettiske chauffør havde også begået grove overtrædelser af reglerne om køre- og hviletid, og for det blev han idømt en bøde på 23.000kr. Vognmanden, han kørte for, blev også idømt en bøde, fordi han var strafferetligt ansvarlig for chaufførens overtrædelser.

Selskabet og chaufføren var ikke til stede i retten, da dommen blev afsagt. Det vides derfor ikke, hvordan de forholder sig til dommen.

 

Powered by Labrador CMS