Let tjente penge: Sådan tjener du 10.000 kroner på et minut

Har du en god idé til et hotel-navn - så kan du blive 10.000 kroner rigere på et splitsekund.

Det smukke gamle hotel i Horsens skal have nyt navn. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Hvad skal barnet – eller hotellet – hedde? Det spørgsmål går hotelejer i Horsens Mads Hylleholt Bøttger og grubler over.

Han har overtaget det, der indtil nu har heddet Jørgensens Hotel i Horsens – og i jagten på et godt, nyt navn, har han stillet 10.000 kroner i udsigt til den, der har det bedste bud på et nyt navn. Det skriver Horsens Folkeblad.

Og det er her, de let-tjente penge kommer i spil; for på hjemmesiden Byens Hotel kan man sende sit forslag ind – og er det så godt, at det falder i dommerkomiteens smag, kan der gå 10.000 kroner ind på din konto. De dommere, der skal overbevises, er i øvrigt blandt andre Horsens’ borgmester Peter Sørensen og kunstneren Michael Kvium.

Man har frem til søndag den 7. oktober til at komme med sit bud på, hvad hotellet i Horsens skal hedde.

Hotel i historisk bygning

For at komme med lidt venlig inspiration, kan det fortælles, at hotellet har til huse i en historisk bygning i Horsens.

Bygningen er opført i 1744 og kaldes Lichtenbergs Palæ efter købmanden Gerhard de Lichtenberg, der lod bygningen opføre og selv boede i den.

Ifølge Horsens Leksikon overnattede kong Frederik den 5. også en gang i bygningen, som får følgende smukke beskrivelse på hjemmesiden:

– Palæet var indrettet med en pragt, der kun sjældent sås i en dansk købstad: Forgyldte stole med silke og gyldenlæder, lakerede og indlagte skabe, et kunstkammer med over 300 rariteter, over 375 sølv- og guldgenstande, omkring 1000 bøger og på Kongens Kammer en våbensamling med sjældne pragtvåben.

I dag er bygningen fredet, men Mads Hylleholt Bøttger har store planer for sit hotel, som efter planen skal åbne i september 2019 efter en større renovering:

– Vi skal være samlingssted for byens borgere, loger, laug, foreninger, bryllupper og konfirmationer. Vi har mærket en enorm interesse for byggeriet, og folk er positive og glade for, at der sker noget. Men vi får også at vide, at vi skal huske de stolte traditioner, siger Mads Hylleholt Bøttger til Horsens Folkeblad.

Powered by Labrador CMS