Lewandowski scorer fem gange og sænker Wolfsburg

Robert Lewandowski. Foto: Michael Dalder/Scanpix.

Robert Lewandowski scorede fem mål på ni minutter, da Bayern München ydmygede Wolfsburg hjemme på Allianz Arena med 5-1 efter en forrygende anden halvleg.

Man troede ikke sine egne øjne, da kampen mellem Bayern München og Wolfsburg rundede 60 minutter. 5-1 til hjemmeholdet Bayern stod der på måltavlen, selvom sydtyskerne ved pausen havde været bagud. Midlet til omvæltningen var polsk og simpel: Robert Lewandowski.

Efter en første halvleg hvor Bayern havde svært ved at få omsat sine chancer og endda ved Daniel Caligiuri var kommet bagud til Wolfsburg, der startede uden danske Nicklas Bendtner, blev den polske skarpretter sendt på banen.

Det skulle vise sig at være en uhyre klog og ekstremt effektiv måde at komme tilbage i opgøret, Pep Guardiola fandt frem til.

Første mål faldt i 51. minut. Lewandowski dukkede op i feltet og udlignede for Bayern München. En kæmpe forløsning for storholdet, der bestemt ikke bryder sig om at være bagude på hjemmebane.

Derfor nærmest eksploderede Allianz Arena i jubel, da Lewandowski i det efterfølgende minut endnu en gang bragede bolden i kassen. Denne gang på et skud fra kanten af feltet tordnet ind i nederste venstre målhjørne.

At kalde hændelserne i de minutter for et momentumskifte ville være en underdrivelse af dimensioner. Bayern-spillerne kunne gå på vandet og spadserede gennem Wolfsburgs rækker af spillere, der helt rundforvirrede kunne se deres flotte føring glide dem af hænde.

Derfor var det måske ingen overraskelse, da Robert Lewandoski i det 55. minut – igen – dukkede op og lavede en pind for Bayern. 3-1 og man mindedes semifinalen ved VM sidste år, hvor flere af de nuværende Bayern-spillere rullede Brasilien i fjer og tjære for det tyske landshold.

Og Lewandowski var langt fra færdig – han scorede to gange mere, så han i alt endte op med fem mål på ni minutter. En historisk præstation af polakken.

Nicklas Bendtner kom på banen mod slutningen af kampen uden at gøre det store væsen af sig.