Lukker og slukker

Alle Fakta-butikker lukker inden nytår

Udgivet Opdateret

Butikskæden Fakta bliver endeligt lukket ved årets udgang.

Desuden skal butikkerne SuperBrugsen og Kvickly fusioneres. Det oplyser administrerende direktør i Coop Kræn Østergaard Nielsen ifølge FødevareWatch.

I stedet for Fakta vil Coop fokusere på kæden Coop 365discount.

Det vides endnu ikke, hvornår sammenlægningen af SuperBrugsen og Kvickly vil resultere i ét brand.

Drives benhårdt som en kæde

- Så vi skal altså ikke ud og skrue skilte ned i næste uge, men vi kommer til at drive det benhårdt som én kæde – eksempelvis med samme sortimentsproces og samme salgsrådgivere, der kommer rundt til butikkerne.

- Kunderne har i år ændret indkøbsadfærd som følge af de omfattende prisstigninger efter Ruslands invasion af Ukraine. De går meget mere i discountbutikker, lyder det fra Kræn Østergård Nielsen.

Fra onsdag bliver Kvickly og Superbrugsen slået sammen til én kæde, mens Fakta-butikkerne vil være helt lukket inden udgangen af 2022.

Skal være billigere

Omlægningen skal gøre det billigere for kunderne.

- Vi skaber en enklere og mere effektiv organisation, der hurtigere og i højere grad kan leve op til kundernes krav om billigere varer, siger Kræn Østergård Nielsen i en pressemeddelelse

I løbet af de kommende 12 uger vil der til gengæld åbne over 130 Coop 365discountbutikker. 

De fleste er tidligere Fakta-butikker, der bliver moderniseret og udvidet, oplyser Coop.

Coop Danmark

Coop Danmark A/S er er en detailhandelsvirksomhed i Danmark med en markedsandel på 38 %.

Coop Danmark har sammen med de selvstændige brugsforeninger en årlig omsætning på cirka 50 milliarder kroner, 1200 butikker og 40.000 medarbejdere (2018).

Koncernen ejes af Coop amba, som har 1,8 millioner medlemmer.

Coop Invest A/S er Coop Danmarks investeringsselskab og fungerer som finansiel stødpude. Coop Invest er et A/S, som er ejet 100 % af Coop amba og dermed af alle Coops medlemmer. Selskabets målsætning er at skabe et afkast, der enten kan bruges i de forskellige selskaber eller investeres på ny gennem Coop Invest. Der investerer i Investeringsejendomme, børsnoterede realkreditobligationer, virksomheder med relation til detailhandel, fordelsprogrammer og koncernens mærkesager.

Coop Danmark har siden 2013 drevet bankvirksomhed via Coop Bank. Samtidig ejer Coop Danmark en fjerdedel af indkøbsorganisationen Coop Trading.

Kilde: Wikipedia

De nye discountbutikker vil i højere grad fokusere på lavere priser, en større udbredelse af "kundevenlig" scan og betal-løsninger og et udvidet sortiment, oplyser Coop.

COOP varsler store ændringer.
COOP varsler store ændringer.
Powered by Labrador CMS