Lyngby slår tandløse AaB med lidt held til sidst

Lyngbys Kristoffer Larsen blev matchvinder, da AaB mandag aften blev besejret 1-0 i Alka Superligaen.

Lyngby Boldklub vinder over Aab i runde 9 i Alka Superligaen på Lyngby Stadion d. 19. september 2016. Edison Flores fra Aab (nr.10)(Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

Lyngby kunne ikke udnytte talrige AaB-fejl til at komme i front i første halvleg af mandagens kamp i Alka Superligaen i fodbold, men efter pausen sikrede David Nielsens mandskab sig 1-0-sejren på flotteste vis.

Kristoffer Larsen oversprintede og afdriblede unge Joakim Mæhle, inden han med en blød inderside sikrede Lyngby den første sejr i fem kampe

I overtiden var heldet dog med Lyngby, da AaB ramte indersiden af stolpen.

Skarpheden har ellers været en mangelvare for Lyngby i de seneste runder, hvor de kongeblå godt nok har spillet fint, men konsekvent har manglet kynismen foran mål.

Lyngby-træner David Nielsen havde derfor bænket topscorer Jeppe Kjær til aftenens kamp, hvor Frederik Gytkjær, der i sidste sæson var topscorer for Lyngby, fik chancen.

Gytkjær fik, sammen med de øvrige spillere i Lyngbys offensiv, masser af chancer i første halvleg, men det var sjældent efter godt opspil fra hjemmeholdets side.

I stedet var det AaB’erne, som igen og igen smed bolden væk i opspillet, men de mange gratis chancer blev ikke udnyttet af Lyngby-spillerne. Til stor frustration for træner David Nielsen.

Kun én afslutning

AaB kom i den anden ende ikke frem til ret meget. Blot en enkelt afslutning blev nordjyderne noteret for i første halvleg, og det var endda et frispark, der røg direkte i muren.

Efter pausen kom forløsningen for Lyngby, da Mikkel Rygaard slog en dyb bold i Kristoffer Larsens løbebane. Nordmanden satte Joakim Mæhle af, inden han følte bolden ind ved fjerneste stolpe.

De nordjyske gæster var med Lyngbys føringsmål presset til at gå frem, men både energi og ideer manglede, så langt det meste løb ud i sandet uden at blive farligt.

Efterhånden, som tiden gik, pressede AaB dog mere og mere, og i femte minuts overtid kom chancen så. Jannik Pohl kom højest på et hjørnespark, men hans forsøg tog indersiden af stolpen.

Lyngby kobler sig med sejren på det brede midterfelt i Alka Superligaen og ligger nummer syv, mens AaB stadig hænger på topstriden som nummer fem.