Mæglere: Nyt superlån vil presse priserne op

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Det nye rekordlån på to procent vil få flere potentielle købere på markedet. Det vil presse priserne op, spår ejendomsmæglernes formand.

Det nye fastforrentede boliglån på historiske to procent, der netop er kommet på markedet, vil lokke nye købere til, hvilket på sigt vil presse priserne på huse og lejligheder op.

Det forventer Torben Strøm, formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, brancheforeningen for ejendomsmæglere i Danmark.

– Vi vil ikke se et prishop i dag eller i morgen, fordi renten allerede har været meget attraktiv i lang tid, men på sigt kan priserne stige, fordi der kommer flere købere på markedet, siger han til Newspaq.

Ifølge Torben Strøm vil det nye to procentslån lokke potentielle boligkøbere ud af busken. Købere, der enten bor til leje eller bare venter på det rigtige tidspunkt at slå til.

– I nogle områder er der et opsparet behov for ny bolig. Her kan det nye lån få nogle til at sige: Det er nu, vi skal kigge på bolig. Det gælder især unge mennesker, der har gået med hænderne dybt begravet i lommerne i håbet om, at boligerne blev billigere i næste uge, siger Torben Strøm.

De forventede prisstigninger på sigt vil blive jævnt fordelt over hele landet, dog størst i byområderne, spår formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening.

Ifølge Torben Strøm vil det nye to procentslån med fast rente i 30 år være attraktivt for alle, der har “behov for belåning i deres bolig.” Også selvom man skal medregne et vist kurstab.

– Man skal ikke glemme, at den dag renten stiger, og det gør den jo en dag, vil den største kursgevinst være på den laveste obligation. Det vil sige, at det kurstab man har på to procents lånet sammenlignet med 2,5 procents-lånet, lynhurtigt vil blive hentet den dag, renten stiger og man skal indløse obligationen, siger Torben Strøm.

Newspaq

Powered by Labrador CMS