Mail fra Netflix er fup og svindel: Sådan skal du reagere

Det er slet og ret ikke en mail fra Netflix, du har fået. Heldigvis har du mulighed for at kontrollere den slags, helt uden at åbne mailen.

Udgivet Opdateret

Har du fået mail fra Netflix om, at de for nyligt ikke har haft mulighed for at validere dine betalingsoplysninger, hvorfor at din konto er blevet deaktiveret? Det er meget muligt, at du har, eller at du vil modtage sådan en mail fra Netflix i den kommende tid. Der er bare ét problem; den mail er ikke fra Netflix.

Set fra et brugerperspektiv kan det være let at falde i fælden: Mailen ser ud til at være fra Netflix, og den indeholder ikke megen tekst men dog en advarsel og et link, man kan klikke på. Problemet er, at man risikerer at miste andet og mere end adgangen til Netflix, hvis man ukritisk klikker på linket.

Wired.com fortæller, at der i den omtalte mail, der altså ikke er fra Netflix, er et link. Det er det link, bagmændene bag beskeden vil have dig til at åbne. Gør du det, risikerer du at give afkald på en masse personlige oplysninger, du absolut ikke har interesse i, havner i de forkerte hænder.

Ifølge Wired.com har mailen faktisk floreret på nettet siden januar. Den lokker brugernavn til Netflix, adgangskode og en række andre personlige oplysninger ud af dig, og den beder om dine kreditkortoplysninger.

Brugere advarer om mail fra Netflix

I Danmark har Mit digitale selvforsvar omtalt beskeden, da en del af appens brugere har advaret om den.

“De falske emails fortæller, du skal validere dine betalingsoplysninger, før du kan fortsætte med at bruge din Netflix-konto,” skriver Mit digitale selvforsvar. I beskeden fra Mit digitale selvforsvar rådes du også til at logge ind på selve Netflix.com. Her kan du selv se, om der faktisk ér problemer med dine betalingsoplysninger, eller om den omtalte mail fra Netflix har vist sig at være løgn og latin.

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en app udgivet i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med appen er, at give forbrugere mulighed for at gennemskue fup og svindel på nettet og undgå at blive ofre for it-kriminalitet.

Har man appen installeret på en Iphone eller Android-telefon, får man mulighed for at modtage advarsler, der handler om aktuelle trusler. Truslerne er af vidt forskellig karakter og kan både være falske sms’er, falske mails og forskellige former for phishing-angreb, fuptelefonopkald og meget, meget andet.

Ifølge dem, der står bag appen, sendes advarslerner ud på baggrund af oplysninger leveret via samarbejdspartnere. Disse partnere er blandt andet politiet, banker, Forbrugerombudsmanden og andre.

Man har også selv mulighed for at sende tips ind via appen, og viser disse tips sig at være korrekte, kan også de indgå i beslutningen om at advare om en ny form for svindel, der huserer på nettet.

Appen byder også på guides og tips til, hvordan man beskytter sig selv på nettet, og hvad man skal gøre, hvis skaden allerede ér sket.

Mit digitale selvforsvar på Apple Itunes.

Mit digitale selvforsvar på Google Play. 

Læs mere om Mit digitale Selvforsvar hos Tænk.

Du kan i galleriet se et eksempel på, hvordan den falske mail fra Netflix ser ud. Netflix.com understreger på sidens “help center,” at man som bruger aldrig skal indtaste login- eller andre oplysninger efter at have fulgt et link i en mail eller SMS-besked.

Powered by Labrador CMS