Mand anholdt for røveri: Kørte rundt i flugtbilen

En 43-årig mand bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for røveri mod Dagli'Brugsen i Kliplev.

16. juli blev Dagli’Brugsen i Kliplev udsat for røveri. Nu er en 43-årig mand sigtet for røveriet. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

Torsdag formiddag blev en 43-årig mand anholdt og sigtet for røveri mod Dagli’Brugsen i Kliplev. Røveriet fandt sted 16. juli 2016, hvor en gerningsmand truede sig til til et ukendt pengebeløb, hvorefter vedkommende forsvandt fra åstedet i en grøn VW Polo med røde forskærme.

Netop bilens noget specielle farveskema viste sig at være en stor hjælp for politiet. Det samme har lokalbefolkningen i den lille by været. Sidstnævnte har løbende bidraget med vidneudsagn til politiet, og det var på baggrund af et vidneudsagn, at den 43-årige mand blev opsporet og anholdt. Det fortæller Henning Marcussen, politikommissær ved Lokalpolitiet i Aabenraa.

– Bilen var meget let genkendelig. Vi fik et tip om, at den holdt et bestemt sted, og derfra lykkedes det os at opsore manden, siger Henning Marcussen til Newsbreak.dk.

– Vi ved ikke, om det er hans bil, men han kunne relateres til den. Han var set i den tidligere på dagen, fortæller Henning Marcussen.

Anholdelsen forløb uden dramatik

Den 43-årige er selv fra lokalområdet, og ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi blev han udramatisk anholdt og sigtet for røveriet torsdag formiddag. Præcis, hvor manden blev anholdt, vil Henning Marcussen ikke komme ind. Han vil blot sige, at manden blev anholdt i den sydlige del af Aabenraa Kommune. Byen Kliplev, hvor røveriet foregik, ligger ligeledes i den sydlige del af Aabenraa Kommune.

Manden bliver i dag fredag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg. Anklagemyndigheden vil kræve ham varetægtsfængslet, og det er så op til dommeren at vurdere, om det kan finde sted.

Spørgsmålet er, om politiet havde fundet manden uden den føromtalte grønne bil med de røde forskærme.

Sikkert er det i hvert fald, at den var forsynet med falske nummerplader, men at farverne gjorde den meget let genkendelig.

Fra politiets side sender man stor tak ud til lokalbefolkningen i Kliplev, der har bidraget til efterforskningen.

– Røveriet fandt sted lørdag aften, og vi modtog mange henvendelser fra folk både lørdag og søndag. De var meget villige til at hjælpe, siger Henning Marcussen.

Den samme Dagli’Brugs var udsat for røveri i september 2015. Her er fire unge mænd blevet dømt for røveriet.

Det er nu op til retten at vurdere, om den 43-årige mand skal lide samme skæbne.

Powered by Labrador CMS