Mand redder sig mirakuløst fra synkende bil

En mand først i 60'erne reddede sig på mirakuløs vis ud af sin bil, der ved et uheld var kørt i havnen i Struer.

En uheldig bilist kørte i havnen i Struer. Han var dog snarrådig og fik reddet sig selv i land. Foto: Nordvestjyllands Brandvæsen
Udgivet Opdateret

En lokal mand i 60’erne kørte mandag formiddag med lav hastighed rundt på havnen i Struer og nød udsigten, men ved et øjebliks uopmærksomhed gik det galt, og det kunne let have endt i en tragedie.

Manden kørte ud over havnekanten, bilen tippede, og pludselig røg den i det isnende kolde vand.  Det fortæller Ib Stougaard, der er beredskabsinspektør ved Nordvestjyllands Brandvæsen, til Newsbreak.dk.

– Han kom kørende, og pludselig røg forhjulene ud over kanten, og bilen fulgte med, siger han.

Det var til mandens held, at netop forhjulene røg først ud over, og det kan have reddet hans liv.

Slap med våde bukser

Den uheldige mand handlede ekstremt snarrådigt, for han skyndte sig at rulle vinduerne i bilen ned, inden den røg under vand i havnen, hvor der er omtrent tre meter dybt. Det er ifølge Ib Stougaard et vigtigt punkt i historien.

– Når først, der er vand uden om sådan en bil, så kan man hverken åbne vinduer eller døre, siger han til Newsbreak.dk.

Fra førersædet kunne manden så kravle ud af bilen, op på taget og derfra klatre op på land igen. Næsten uden at blive våd. Han fik kun lidt våde bukser.

– Det er simpelthen så fantastisk. Det er helt utroligt, fastslår beredskabsinspektøren, der fik meldingen “at han lige skulle ud og kigge på en bil i vandet uden personer i”. Føreren af bilen havde selv henvendt sig på havnekontoret og sagt, han var kørt i vandet.

– De troede jo ikke rigtig på ham, han var helt tør, siger Ib Stougaard med et grin.

Bilen hevet op

Der er ikke sket miljømæssig belastning af vandet, efter bilen røg i.

Den blev bjerget af en dykker og en kranbil fra Redningsringen i Lemvig. Vandet i havnen er så dybt, at bilen på et tidspunkt var helt væk og umulig at se.

– Da først, det sidste luft inde i bilen forsvandt, gik den under, beretter beredskabsinspektøren, der kan glæde sig over en potentielt farlig situation blev klaret uden tabt menneskeliv.

Powered by Labrador CMS