Mange danske heste i store problemer
Dressurhestene vejer for meget

Danske dressurheste lider af overvægt.
Det oplyser Agria Dyreforsikring.
Overvægt er desværre et generelt problem hos dressurheste. Det kan være svært at spotte overvægt hos en hest, som man omgås i hverdagen, fordi vægtøgningen er sket over lang tid.
Agria Dyreforsikrings dyrlæge med speciale i heste forklarer her, hvad du skal holde øje med, og hvad du skal gøre, hvis din hest har fået for meget sul på kroppen.
Overvægtig hest har det ikke godt
En overvægtig hest har det ikke godt, og den er i risiko for adskillige sygdomme og problemer.
Overbelastningsskader, (tidlig) gigt, seneskader, ømhed i hovene.
Af sygdomme, der kan udløses eller forværres af overvægt, kan nævnes Cushing syndrom, EMS (Equine Metabolic Syndrome), diabetes og fedtlever.
Der er derfor mange gode grunde til at holde godt øje med hestens vægt, oplyser Agria, der også kan bidrage med en række råd.
Hvorfor blev hesten for tyk?
Dyrlæge Jon Vedding fra Agria Dyreforsikring forklarer:
- Typisk sker det efter sommergræsning, eller måske er fodermængden øget, uden at det er blevet bemærket. Vej derfor altid hestens foder. Mangel på motion kan også være årsag, så hvis hesten af en eller anden grund ikke er blevet motioneret i længere tid, og fodermængden ikke er reguleret tilsvarende, er der risiko for, at den har fået noget ekstra på sidebenene.
Slankemad til heste
At slanke en hest kræver først og fremmest tålmodighed, da den ikke må sultes. En hest spiser mange timer hver dag, så kunsten er at give den noget foder, der er langsom at spise.
- Her er det dog vigtigt at holde øje med, at hesten stadig får de mineraler og vitaminer, den har brug for. Er din hest blevet meget overvægtig, eller udviser den tegn på sløvhed, halthed og utilpashed, bør du konsultere en dyrlæge, så I sammen kan lægge en langsigtet plan for vægttabet, siger Jon Vedding.
Motion er mindst lige så vigtigt
Når du er sikker på, at hesten ikke har ømme hove eller er halt, kan du gå i gang med ekstra motion.
Hvis hesten ikke er blevet redet længe, bør du starte med at skridte nogle ture og derefter sætte lidt travintervaller ind. Det gælder for både motion og foder, at øgningen skal ske gradvist.
- Men hvis du sørger for stille og roligt at opbygge dens fysik, samtidig med at du tilpasser dens foder, så er du godt på vej imod at få din hest ud af sin overvægt og på vej mod en bedre trivsel, afslutter Jon Vedding.