Mary på familie-besøg

Kronprinsesse Mary har været en tur "down under" i Australien for at se sine nærmeste. Landet har haft strenge restriktioner under coronapandemien

Udgivet Opdateret

Kronprinsesse Mary har været på besøg i Australien og har forladt Australien igen.

Det bekræfter kongehusets kommunikationsafdeling over for Ritzau.

Besøget var et kort familievisit "down under", hvor mange af kronprinsessens familiemedlemmer bor - blandt andre hendes bror og to søstre.

Billeder fra Melbourne

Flere udenlandske medier - deriblandt britiske Daily Mail og australske Herald Sun - har bragt billeder af kronprinsesse Mary i Australien. 

Heraf flere fra storbyen Melbourne i den sydøstlige del af landet.

Australien har været ramt af strenge restriktioner under coronapandemien, men har så småt åbnet grænserne for besøgende og turister igen.

Kronprinsesse Mary har flere gange haft kronprins Frederik med til Australien. Både under private og officielle besøg. (Arkivfoto).
Kronprinsesse Mary har flere gange haft kronprins Frederik med til Australien. Både under private og officielle besøg. (Arkivfoto).
Kronprinsesse Mary har holdt jul i Australien flere gange, mens hun har været gift med kronprins Frederik. Sammen med parrets fire børn - prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine - var de 'down under' i 2015 og 2017 blandt andet. (Arkivfoto).
Kronprinsesse Mary har holdt jul i Australien flere gange, mens hun har været gift med kronprins Frederik. Sammen med parrets fire børn - prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine - var de "down under" i 2015 og 2017 blandt andet. (Arkivfoto).

Kronprinsesse Mary er født på den australske ø Tasmanien, som ligger syd for Melbourne.

Der var også i Australien, at hun i 2000 mødte den danske tronarving, kronprins Frederik, som var i landet for at heppe på de danske atleter i forbindelse med De Olympiske Lege i storbyen Sydney.

Efter to års langdistanceforhold flyttede Mary Elizabeth Donaldson, som hun hed dengang, nordpå.

Dansk statsborgerskab

Parret giftede sig i maj 2004, og her fik kronprinsesse Mary ud over en royal titel også dansk statsborgerskab.

I et interview med Ud & Se i 2017 fortalte kronprinsesse Mary, at hun savnede ikke bare lige at kunne se sin familie og sine venner, når hun havde lyst.

- Vi har nær kontakt stadig, og de besøger mig ofte. På den anden side kan jeg opleve, at savnet kommer, når jeg befinder mig i Australien, sagde hun blandt andet til magasinet.

- Så savner jeg pludselig dufte og syn. Det, som jeg plejede at gøre. Eller et særligt sted. Men når jeg er i Danmark, savner jeg ikke de ting, sagde hun dengang i interviewet med Ud & Se.

Kronprinsesse Mary

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. 

Mary Elizabeth, kronprinsesse af Danmark, grevinde af Monpezat - født Mary Elizabeth Donaldson 5. februar 1972 i Hobart, Tasmanien, Australien er i sin egenskab af sit ægteskab med Kronprins Frederik Danmarks kronprinsesse og forventes således at blive landets næste dronning. Kronprinsesse Mary er ridder af Elefantordenen.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS