Mary så tradition i øjnene på officiel rejse

Den danske kronprinsesse besøger i øjeblikket Etiopien for at sætte fokus på ligestilling. Tirsdag blev hun præsenteret for en gammel etiopisk tradition.

Udgivet Opdateret

Kronprinsesse Mary har taget hul på et par travle arbejdsdage i Etiopien, som hun lige nu besøger sammen med udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).

Formålet med rejsen til det afrikanske land er at sætte fokus på ligestilling og kvinder og pigers rettigheder, og tirsdag besøgte kronprinsessen blandt andet et hospital i Etiopiens hovedstad, Addis Abeba.

Hospitalet arbejder for at sikre, at etiopiske kvinder får lægehjælp i forbindelse med graviditet og fødsel, samt at de har adgang til prævention.

Og det gjorde indtryk på kronprinsesse Mary at besøge hospitalet.

– Jeg synes altid, det er meget positivt at se den udvikling, der er i gang. Det, vi oplevede, var en måde at tilbyde kvinder den nødvendige information om fødselshjælp og prævention.

– Selvfølgelig er ressourcerne nogle andre (end i Danmark, red.), men der sker mange gode tiltag, og der er en stor tilfredshed fra dem, der kommer, siger kronprinsessen.

Mødte iværksættere

Foruden besøget på hospitalet mødtes kronprinsesse Mary også med kvindelige iværksættere i Etiopien.

Blandt andet en forretningskvinde, der driver et mejeri i udkanten af Addis Ababa med støtte fra Danida.

Og kvinderne er i kronprinsessens øjne seje.

– Jeg kan ikke sige det bedre, end kvinderne gjorde selv: Der kunne ikke være en bedre tid at være kvinde i i Etiopien end lige nu.

– Indenfor tech-industrien er der virkelig nogle stærke kvinder, som rykker og skubber til de normer, der eksisterer, om hvad man kan beskæftige sig med, siger hun.

Som en del af besøget i Etiopiens hovedstad deltog kronprinsessen også i en traditionel etiopisk kaffeceremoni, hvor hun fik serveret stærk kaffe og popcorn.

Onsdag er Ulla Tørnæs og kronprinsesse Mary på besøg i den nordlige del af Etiopien for at besøge områder, der har modtaget flygtninge fra Eritrea.

Powered by Labrador CMS