Medie: Pige udtrykte sympati for hellig krig

En 15-årig pige, som Holbæk Politi har anholdt og fremstillet i retten i hemmelig sag, blev muslim i oktober.

Udgivet Opdateret

En 15-årig pige fra Nordvestsjælland, som torsdag blev fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Holbæk i en hemmeligholdt sag, har ifølge B.T. udtrykt sympati for hellig krig på de sociale medier.

Ifølge avisen fortalte pigen flittigt via åbne profiler på de sociale medier om sit nye syn på verden, efter at hun blev muslim.

Selv angiver pigen ifølge avisen, at hun konverterede til islam den 17. oktober sidste år.

Adspurgt af en veninde om, hvorvidt hun støtter jihad, lyder det korte svar: “Ja”.

Til veninden citerer pigen et engelsksproget opslag, hvis danske oversættelse lyder: “Jihad er en del af min religion. Du må forstå, at enhver som kæmper på vegne af Allah vil blive tilgivet alle sine synder, når han dør, og den første bloddråbe kommer frem.”

For en måned siden forklarede pigen ifølge B.T., hvorfor hun valgte at konvertere og blive muslim.

“Fordi jeg havde læst meget om islam og kunne relatere til det hele, og jeg følte, det var det mest rigtige, jeg kunne gøre (hjerte) Jeg fandt endelig meningen med livet.

På et socialt medie har hun blandt andet postet et foto af Syriens præsident Assad og den russiske præsident Vladimir Putin.

Opslaget er ledsaget af en nyhedsartikel fra juledagene om Ruslands hyppige bombetogter i Syrien med kommentaren: “Læser om nutidens terrorister”.

Den 15-årige pige fortæller, at hun helst vil gå på en efterskole med muslimer, “men det synes kommunen/min mor er en meget dårlig idé.”

Ifølge B.T. viser pigen billeder frem af, hvad der tilsyneladende er plastikvåben, og skriver, at hun har gået til skydning.

“Der findes træningslejre, hvor du kan lære at skyde, hvis det var det, du ville”, skriver hun.

Pigen blev anholdt onsdag efter, at Holbæk Politi havde ransaget det hus, hvor hun bor med sin mor. Ifølge TV2 har politiet fundet sprængstoffer i hjemmet.

Ifølge tv-stationen forlyder det, at pigen sigtes for blandt andet en bestemmelse i straffeloven om offentligt at billige terror og andre forbrydelser mod staten.

På grund af den dobbelte dørlukning under grundlovsforhøret ved Retten i Holbæk har offentligheden ikke indsigt i, hvordan pigen forholder sig til den eller de sigtelser, der er rejst imod hende.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS