Mennesker ikke velkomne: Her yngler ulve

Man er velkommen i nærheden af dyrene, men ikke for tæt på dem.

Udgivet Opdateret

Et ynglende ulvepar er årsag til, at Naturstyrelsen frem til og med den 15. august afskærmer et område af Stråsø Plantage, øst for Ulfborg og syd for Holstebro, for mennesker. Naturstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at man godt må opholde sig i plantagen, bare ikke i et afskærmet område.

– Alle er velkomne til fortsat at gå en tur i området, men af hensyn til de ynglende ulve skal man holde sig til bestemte skovveje i en del af Stråsø Plantage. Vi indskrænker færdslen allerede nu for at tage højde for den nuværende situation med ekstraordinært mange besøgende, siger skovrider Poul Ravnsbæk fra Naturstyrelsen Vestjylland, i pressemeddelelsen.

Beskyttet art

Ulven er en beskyttet art i Danmark, og beslutningen er truffet for at give dyrene ro. Det samme skete i samme område sidste år, hvor et ulvepar også fik unger. I 2019 indførte man først afgrænsningen, da hunulven havde født, men i år har man valgt at sætte ind allerede nu, da der er ekstra mange danskere ude i den danske natur for tiden, mens en stor del af landet er lukket ned på grund af coronavirus covid-19.

Naturstyrelsen skriver i pressemeddelelsen, at plantagen byder på skov og hede på i alt 5200 hektar. 275 hektar er afgrænset for at give ulvene ro, og borgere bliver mødt af skilte, når de når til det område, de skal holde sig fra.

– Det er tydeligt, at ulvene har kastet sin kærlighed på et bestemt område, og i Stråsø Plantage er der rigtig god plads til både dyr og mennesker. Ulven er fredet og underlagt den strengeste beskyttelse i EU, og det indebærer blandt andet, at vi er forpligtet til at sikre, at den ikke bliver forsætligt forstyrret – og særligt i yngletiden, siger Poul Ravnsbæk i pressemeddelelsen.

Ulven i Danmark overvåges af forskere fra Aarhus Universitet, DCE-Nationalt Center for Miljø og Energi og Naturhistorisk Museum Aarhus.

Powered by Labrador CMS