Milliard-handel på vej

Det ventes at koste Norlys 6,25 milliarder kroner at købe teleselskabet Telias danske forretning

Udgivet Opdateret

Energiselskabet Norlys og det førende nordiske teleselskab Telia Company har indgået foreløbig aftale om, at Norlys køber Telias danske forretning.

Købesummen forventes at udgøre 6,25 milliarder danske kroner. Købet finansieres med midler fra selskabets frasalg af en andel af Norlys' fiberforretning i 2022.

Arbejdet målrettet

Det skriver Norlys i en pressemeddelelse.

Norlys leverer energi, internet og tv til danskerne. Bliver handel med teleselskabet Telia godkendt, vil selskabet også kunne udbyde mobildækning til danskerne. (Arkivfoto).
Norlys leverer energi, internet og tv til danskerne. Bliver handel med teleselskabet Telia godkendt, vil selskabet også kunne udbyde mobildækning til danskerne. (Arkivfoto).

Købet af Telias danske forretning omfatter cirka 1,5 millioner kundeforhold og et 50 procents ejerskab af TT-netværket. Det er Danmarks største mobilnet.

Norlys har arbejdet målrettet på at komme ind på mobilmarkedet. Og købet er kulminationen på en proces, der har varet næsten tre år, lyder det fra selskabet.

Tæt på kunderne

- En mobilforretning giver Norlys helt ny relevans, fordi den bringer os tættere på kunderne. Danskerne forventer selvfølgelig den bedste dækning, uanset hvor de befinder sig.

- Og derfor er det afgørende, at vi kan tilbyde en samlet løsning. Samtidig får vi fremtidssikret vores infrastruktur med begge de vindende teknologier 5G og fiber, siger Niels Duedahl, der er administrerende direktør i Norlys, i pressemeddelelsen.

Kræver godkendelse

Aftalen mellem Norlys og Telia Company er betinget af en såkaldt due diligence. Derudover kræver det en godkendelse fra Norlys' repræsentantskab samt konkurrencegodkendelse i Danmark.

Det er Norlys og Telias forhåbning, at handlen kan være endelig i løbet af første kvartal af 2024.

Powered by Labrador CMS