Mindehøjtidelighed kan flyttes til Fælledparken

Foto: Martin Sylvest/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Københavns Borgerrepræsentation har indkaldt til mindehøjtidelighed foran kulturhuset Krudttønden mandag aften klokken 20 for at mindes ofrene og de sårede efter weekendens skudepisoder i København og for at stå værn om ytringsfriheden og demokratiet.

Tidligt mandag morgen havde 12.000 mennesker allerede tilkendegivet på Facebook, at de deltager i arrangementet, og den massive opbakning kan skabe pladsproblemer, da dele af Serridslevvej, som Krudttønden ligger på, er spærret af. Derfor er borgerrepræsentationen løbende i kontakt med politiet, og Socialdemokraternes politiske ordfører i borgerrepræsentationen, Lars Aslan Rasmussen (S), fortæller, at man er klar til at flytte mindehøjtideligheden til Fælledparken, hvis det bliver nødvendigt.

»Vi afholder det foran Krudttønden, fordi det var her, at det første attentat fandt sted. Vi er i dialog med politiet om, at skulle der komme rigtig mange mennesker, er der mulighed for at flytte det til Fælledparken,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Samtlige politiske partier i Københavns borgerrepræsentation står bag mindehøjtideligheden mandag aften, hvor der vil være taler og sange. Blandt talerne er statsminister Helle Thorning-Schmidt og Dan Rosenberg Andersen, formand for det jødiske samfund. Sangene leveres af blandt andre Pernille Rosendahl.

Ud over de almindelige deltagere til mandag aftens mindehøjtidelighed er, foruden en lang række danske politikere, Charlie Hebdo-journalisten Patrick Pelloux og den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray. Paris’ borgmester, Anne Hidalgo, besøger også Danmark i dag og skal mødes med Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), men hun deltager dog ikke ved mindehøjtideligheden.

Skudespisoden ved Krudttønden fandt sted lørdag eftermiddag. En 55-årig mand blev dræbt, og tre betjente blev såret under skyderiet.

Endnu et angreb fandt sted foran synagogen på Krystalgade i Indre By natten til søndag. Her blev en 37-årig mand dræbt og to betjente såret af skud.

Powered by Labrador CMS