Mindst 36 dræbt af jordskred i Japan

Jordsredene i Hiroshima rev huse, veje og alt andet i stykker på deres vej. Mindst 36 personer meldes dræbt.Foto: Getty Images
Udgivet Opdateret

36 er dræbt og flere meldes savnet efter jordskred ramte Hiroshima på grund af kraftig regn

Flere jordskred ramte onsdag den vestlige del af byen Hiroshima i Japan. Mindst 36 er dræbt – heriblandt flere børn, skriver Reuters. Politiet oplyser, at dødstallet stadig kan stige, da mindst syv personer er meldt savnet.

Jordskredene kom efter en nat med voldsom regn, hvor der faldt en måneds regn på bare en nat. Det skete efter en periode, hvor der i forvejen er faldet meget regn. Der faldt 240 mm regn i døgnet inden onsdag.

Ifølge Reuters blev flere huse flyttet op mod 100 meter af jord- og muddermasserne. Redningsarbejdere har dagen igennem ledt i ruinerne efter overlevende.

Der kom først en officiel evakueringsopfordring en time efter det første jordskred, og myndighederne melder nu ud, at situationen ikke blev analyseret korrekt.

– Vi fik ikke sendt en advarsel om evakuering inden katastrofen. Når man ser tilbage, tror jeg, at det er noget vi skal gøre bedre, siger en talsmand fra byens brandmyndigheder.

Premierminister Shinzo Abe afbrød sin ferie på grund af jordskredene, og han har sendt 500 soldater til området for at hjælpe med redningsarbejdet.

 

Powered by Labrador CMS